Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-12-2002 Persberichten district Lekstroom, 12.20 uur

Berover aangehouden

VIANEN- Op zaterdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij een vrouw had beroofd.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw zou zijn beroofd van haar tas op de Hoeufftlaan. Na de roof was de man gevlucht. Het 22-jarige slachtoffer uit Vianen gaf een goed signalement door en de politie ging direct op zoek naar de dader. Op de Julianaburg zagen de agenten een man lopen welke voldeed aan het signalement.

Toen de 21-jarige man (woonplaats onbekend) de agenten zag rende hij hard weg. De achtervolging werd door de agenten te voet voortgezet en ging onder andere door verschillende (prikkende) bosjes.

De man kon uiteindelijk worden aangehouden en had de buit (geld) van de roof nog bij zich. Hij is ingesloten voor verhoor.

Tegen boom

IJSSELSTEIN- Op zondagochtend botste een auto tegen een boom en raakten twee personen gewond.

Omstreeks 05.45 uur reed een 20-jarige automobiliste uit Utrecht over de Utrechtseweg. In een bocht verloor ze de macht over het stuur en kwam tegen een boom naast de weg tot stilstand. Door de klap raakte de 20-jarige en haar passagier, een 24-jarig persoon, gewond aan nek en hoofd en werden vervoerd naar het ziekenhuis.

Vervuiler beboet

IJSSELSTEIN- Op zondagochtend werd een man aangehouden nadat hij agenten had beledigd.

Omstreeks 00.50 uur surveilleerde agenten op de Voorstraat. Hier zagen ze dat een 18-jarige man uit IJsselstein een fles op straat weggooide. De agenten vroegen hem dit flesje op te rapen anders zou hij een bekeuring krijgen. De man was eigenwijs en liet het flesje liggen, liep weg en sprak beledigende taal uit naar de agenten.

De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt ter zake het afval deponeren op straat en voor het beledigen van agenten.