Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-12-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 12.30 uur

Inbreker aangehouden

WOERDEN- Op zondagochtend werd een woninginbreker aangehouden.

Omstreeks 05.50 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een woning gelegen aan de Johan van Oldenbarneveltlaan en dat de inbreker was gevlucht. De agenten gingen direct ter plaatse en zagen dat bij de woning de schuifpui was vernield. In de omgeving werd door meerdere politiewagens uitgekeken naar de inbreker. Op de Johan de Witlaan troffen de agenten een 20-jarige man uit Gouda aan.

De man had geen goede verklaring wat hij hier deed en de agenten fouilleerden hem. Hier kwamen autosleutels tevoorschijn welke waren weggenomen uit de woning. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanrijding door gladde weg

NIGTEVECHT- Op de Kanaaldijk Oost vond er zondagochtend een aanrijding plaats waarbij een persoon gewond raakte.

Omstreeks 00.40 uur reed een 24-jarige automobilist uit Weesp over de Kanaaldijk en raakte door het spekgladde wegdek in een slip en botste tegen een 22-jarige automobiliste uit Weesp. De 24-jarige reed vervolgens van de weg af en botste tegen een boom.

Zijn vrouwelijke passagier, 20-jaar uit Weesp, brak door deze klap haar sleutelbeen en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Jongens krijgen bekeuring

MAARSSEN- Op zaterdagavond kregen agenten de melding dat een groep jeugd bij een school aan de Pauwenkamp vuurwerk aan het afsteken was. Toen de agenten ter plaatse kwamen renden de groep hard weg. Twee jongens konden worden tegengehouden. Het duo, in de leeftijd van 16 en 18 jaar afkomstig uit Maarssen, had geen vuurwerk bij zich. Ze werden wel bekeurd voor het zich hinderlijk gedragen op de openbare weg.