Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 15-12-2002 2e persbericht 15 december 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Vuurwerkoverlast
Op de Mammoetstraat zijn zondagmiddag rond 15.15 uur twee 13-jarige jongens uit Eindhoven aangehouden. Ze worden verdacht van het afsteken van vuurwerk. Het bij hen aangetroffen vuurwerk werd inbeslaggenomen en vernietigd. Bureau HALT zal de zaak verder afwerken.

Eindhoven: Poging inbraak auto
Op de Kerkstraat heeft de politie zondag rond 14.10 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het proberen in te breken in een geparkeerde auto aan het Mignot en de Blockplein eerder die middag. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Brand in blokhut
In een blokhut aan de Van Oldenbarneveltlaan is zondagochtend rond 6.00 uur brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. De blokhut is volledig uitgebrand. Een 21-jarige Eindhovenaar lag in het gebouw te slapen en werd wakker van de brand. Hij zag kans om ongedeerd buiten te komen. Hij is onderzocht door de ambulancedienst die aanwezig was. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Helmond: Insluiper gaat er met auto en buit vandoor Een insluiper heeft in de nacht van zaterdag op zondag uit een woning aan de Uithoornseweg onder andere een spelcomputer, twee portemonnees en een portefeuille met een paar honderd Euro en diverse pasjes, twee rijbewijzen, autopapieren en sleutels weggenomen. Vervolgens werd de blauwe Ford Mondeo van de bewoners, met het kenteken HN-VL-90, weggenomen. De dader kon binnenkomen door een niet afgesloten achterdeur.

Helmond: Verdachte van diefstal vanaf bouwterrein aangehouden Na een melding van het wegnemen van goederen vanaf een bouwterrein aan het Wilhelminahof stelde de politie zondagochtend een onderzoek in de omgeving in. Op de Deurneseweg kon na een korte achtervolging een 20-jarige verdachte automobilist uit Helmond aangehouden worden. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Vechtpartij
Op de Havenweg zijn zondag rond 2.55 uur twee Helmonders (18 en 20 jaar) aangehouden. Beide verdachten waren met elkaar in gevecht op de eerder genoemde straat. In eerste instantie reageerden beide verdachten niet op de tussenkomst van de politie. Ze gingen door met vechten en rolden over straat. Met behulp van de wapenstok konden de verdachten uiteindelijk uit elkaar worden gehaald. De 18-jarige verdachte liep een hoofdwond op waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Laptops gestolen
Uit een bedrijf aan de Molenakkers zijn in de nacht van zaterdag op zondag voor zover bekend zes laptops weggenomen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Asten: Woninginbraak
In een woning aan de Burgemeester Frenckenstraat is tussen zaterdag 21.30 uur en zondag 1.30 uur ingebroken. Uit de woning werden twee paspoorten, een bankpasje en een reis- en kredietbrief weggenomen. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken.

Best: Woninginbraak
In een woning aan de Boomheuvel is tussen vrijdag 16.00 uur en zaterdag 20.10 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant open te breken. Uit de woning worden sieraden en autopapieren vermist.

Bladel: Sieraden gestolen
Uit een woning aan het Veilig Oord zijn tussen zaterdag 20.30 uur en zondag 1.00 uur sieraden weggenomen. De dader kwam binnen door een deur aan de zijkant van het pand open te breken. In een andere woning aan het Veilig Oord werd zaterdag geprobeerd om binnen te komen. Dit is niet gelukt.

Oirschot: Geld en Cds weggenomen
Uit een woning aan de Dries zijn tussen vrijdag 13.30 uur en zaterdag 21.00 uur geld en enkele tientallen cds weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken.

Valkenswaard: Openlijke geweldpleging
Op de Waalreseweg is zaterdagochtend tussen 2.00 en 2.30 uur is een 24-jarige inwoner van Valkenswaard door drie onbekende jongens mishandeld. Het slachtoffer sprak het drietal op de Waalreseweg aan toen ze een jongen op een bedreigende manier lastig vielen. Hierop werd hij diverse keren in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer is voor behandeling naar de EHBO gegaan. De politie onderzoekt het gebeurde.