Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 15-12-2002
1e persbericht 15 december 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van winkelinbraak aangehouden Na een melding van glasgerinkel op het Klein Tongelrepad stelde de politie zondagochtend meteen een onderzoek in de omgeving in. In een pand aan de eerdergenoemde straat bleek te zijn ingebroken. Hier werd een ruit vernield om binnen te komen. Op de Melkweg zagen ze een 38-jarige verdachte Eindhovenaar hard fietsen met een tas in zijn had. Na een korte achtervolging kon hij rond 2.00 uur aangehouden worden. In de tas zaten doosjes parfum en diverse huidverzorgingsproducten. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Omstanders redden inzittenden auto uit kanaal Op de kruising Tongelresestraat Kanaaldijk Zuid zijn zaterdag rond 15.45 uur een 22-jarige automobiliste uit Best en een 59-jarige automobilist uit Nuenen met elkaar in botsing gekomen. De automobilist uit Nuenen reed over de Tongelresestraat. Bij het oversteken van de eerdergenoemde kruising ontstond een aanrijding met de automobiliste uit Best die vanaf de Kanaaldijk Zuid aan kwam rijden. Haar auto schoot vervolgens vooruit, botste voorbij een hefbrug tegen een vluchtheuvel en schoot vervolgens door het hekwerk van de hefbrug het kanaal in. Omstanders sprongen meteen het water in en zorgden ervoor dat de bestuurster en een 26-jarige Eindhovenaar, die bij de vrouw in de auto zat, gered konden worden. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mochten zij naar huis. Eén van de omstanders, die de slachtoffers te hulp schoot, is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gegaan. Na behandeling kon hij eveneens naar huis. Ook een agent, die in het water was gesprongen, liep een verwonding aan zijn lip op, waaraan hij behandeld werd in het ziekenhuis.

Eindhoven: Gestolen auto met draaiende motor achtergelaten De politie zag zaterdagmiddag op de Vuurdoornstraat een auto het trottoir raken en tegen een lantaarnpaal botsten. De inzittenden stapten uit en namen meteen de benen. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in, maar kon ze niet meer te pakken krijgen. Uit onderzoek bleek dat de auto tussen vrijdag 19.30 uur en zaterdag 16.00 uur was weggenomen vanaf een parkeerplaats aan de Dr. Hemansweg. De politie onderzoekt het gebeurde.

Eindhoven: Verdachte met vals geld aangehouden
Op het Stratumseind is zondag rond 1.15 uur een 18-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. De verdachte zou kort daarvoor met een vals briefje van 50 Euro betaald hebben in een horecagelegenheid aan de eerdergenoemde straat. De 50 Euro zijn inbeslaggenomen. De Technische Recherche onderzoekt het biljet. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Twee keer aangehouden in één nacht
Op het Stratumseind is zondag rond 1.10 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding voor onrust hebben gezorgd in een horecagelegenheid aan het Stratumseind. Toen hij werd aangesproken door een portier gedroeg hij zich agressief en begon om zich een te slaan. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis met een lokaalverbod en een proces-verbaal. Bij het verlaten van het politiebureau spuugde de verdachte op de grond. Toen hij hierop werd aangesproken door een agente, schold hij haar uit. Hierop is de verdachte wederom aangehouden en in de cel gezet.

Eindhoven: Gebouw en pinautomaat besmeurd met verf Na een onderzoek heeft de politie zaterdagochtend rond 8.10 uur in zijn woning in het stadsdeel Woensel Zuid een 50-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het besmeuren met verf van een pinautomaat en een bedrijfspand op het 18-Septemberplein op 4 november jl. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Bedreiging
In een woning aan de 1e Lieven de Keylaan is zaterdag rond 17.30 uur een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het bedreigen van een 70-jarige Eindhovenaar in de woning aan de eerdergenoemde straat. Het slachtoffer en de verdachte zijn bekenden van elkaar. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Jongeren op heterdaad betrapt bij afsteken vuurwerk Een politieagent in burger heeft zaterdagmiddag rond 16.20 uur op het Lavendelplein drie verdachte Eindhovenaren (10, 13 en 13 jaar) op heterdaad betrapt bij het afsteken van vuurwerk. Het drietal is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De zaak zal via bureau HALT afgehandeld worden.

Geldrop/Nuenen: Verlichtingscontrole
In Geldrop op de Wielewaal en op de Mierloseweg en in Nuenen op de Europalaan is zaterdag tussen 19.30 en 21.30 uur een verlichtingscontrole gehouden. Twee fietsers kregen een bekeuring omdat zij zonder licht reden.

Gemert: Man loopt steekwond op
In een horecagelegenheid op de St. Annastraat is zondagochtend rond
1.30 uur een 22-jarige inwoner van Gemert aangehouden. De man wordt verdacht van het slaan van een 21-jarige inwoner van Merselo met een bierfles tijdens een vechtpartij tussen een aantal personen. Het slachtoffer liep tijdens de vechtpartij op een nog onbekende manier een steekwond onder zijn arm op. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling mocht hij weer naar huis. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij in een cel is gezet. De politie onderzoekt de zaak.

Leende/Heeze/Maarheeze/Budel: Alcoholcontrole
De politie van de afdeling Cranendonck heeft tussen zaterdagavond 19.30 uur en zondagochtend 3.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Valkenswaardseweg in Leende, de Kapelstraat in Heeze, de Stationstraat in Maarheeze en op de Dr. Anton Mathijsenlaan in Budel. In totaal werden 432 verkeersdeelnemers gecontroleerd. Bij een 55-jarige automobilist uit Leende, die zondag net na middernacht over de Valkenswaardseweg in Leende reed, werd een promillage van ruim 0,70 gemeten. Hij kreeg een boete van 190 Euro. Op de Kapelstraat in Heeze werd zondagochtend rond 2.20 uur een 16-jarige bromfietser uit Geldrop betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 0,70 gemeten. Hij kreeg een boete van 75 Euro. Op de Stationsstraat in Maarheeze werd zaterdag rond 20.50 uur een 57-jarige automobiliste uit Maarheeze aangehouden die teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,90 uit. Tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Spegelt is tussen vrijdag 17.45 uur en zaterdag 14.10 uur ingebroken. Uit het pand werden een computer en een toetsenbord weggenomen. De dader kwam binnen door een ruit aan de voorkant van het pand te vernielen.

Oirschot: Dronken automobilist rijdt tegen het verkeer in Op de Rijkesluisstraat zag de politie zondagochtend rond 3.00 uur een 35-jarige automobilist uit Valkenswaard tegen het verkeer inrijden. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,65 uit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Onder invloed
Op de Michiel de Ruyterlaan is zondagochtend rond 2.00 uur een 62-jarige automobilist uit Oirschot betrapt terwijl hij teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,65 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Automobiliste gewond
Op de Turnhoutseweg is zaterdag rond 12.51 uur een 21-jarige automobiliste uit Bladel gewond geraakt. Dit gebeurde toen zij plotseling remde en een 54-jarige automobiliste uit Oud Turnhout achterop haar botste. De vrouw werd met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht zij naar huis.

Waalre/Helmond: Verdachte van zware mishandeling aangehouden Na een onderzoek heeft de politie zaterdagavond rond 19.15 uur in een woning aan de Barrierlaan in Helmond een 49-jarige Veldhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het ernstig mishandelen van zijn 46-jarige ex-vrouw uit Waalre. Dit gebeurde afgelopen vrijdag (zie persbericht 3 vrijdag 13 december). De vrouw werd toen zwaar gewond aangetroffen op de galerij van een flatgebouw aan de Eindhovenseweg. Ze werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis met ernstige verwondingen aan haar hoofd. De toestand van het slachtoffer is op dit moment stabiel. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Waalre: Onder invloed
De politie zag zondagochtend rond 3.20 uur een 20-jarige automobilist uit Waalre verdacht langzaam over de A67 rijden. Hij nam de afslag Waalre en werd vervolgens op de Eindhovenseweg staande gehouden voor een controle. De man bleek zwaar onder invloed te zijn. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De man was niet meer in staat om mee te werken aan een ademanalyse. Bij hem is een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.