Ron Borstel 32-ste minuut

MVP
Ananius 'Jay' Jackson 10 punten - 19 rebounds

Bijzonderheden
Rotterdam Basketbal leed in Amsterdam een nederlaag in een uiterst grillige wedstrijd. De Rotterdammers startten met een fitte selectie die na de eerste periode een19-23 voorsprong had. Daarna nam de landskampioen de leiding over. Daarbij kreeg de thuisclub nadrukkelijk de steun van het arbitrale duo. Met de Kerst op komst floot met name Martijn de Vries met het idee dat men zijn naasten lief moet hebben. Maar de naasten uit Amsterdam dan wel veel meer dan die uit Rotterdam. Dus kreeg de formatie van coach Bottse in de eerste twintig minuten bijna vier keer zo veel fouten als Ricoh/Astronauts (4 om 15). De vraag is of de Rotterdammers daar zo van de kaart van waren dat er in de derde periode nog maar zes punten werden gescoord. De thuisploeg liep daardoor uit naar een verschil van dertig punten. Maar stortte in de vierde periode volledig in en liet een negatief record van vier punten in tien minuten noteren. Ron Borstel begon net als tegen EBBC goed, maar had de pech het mikpunt van De Vries te zijn en na 32 minuten met vijf fouten naar de kant te moeten. White scoorde vooral in het vierde kwart, waardoor de titel van MVP zonder discussie naar Ananius 'Jay' Jackson ging. De Amerikaan scoorde een prachtige double-double met tien punten en maar liefst negentien rebounds. Hij kwam een terugkaatser tekort om het clubrecord van Ewan Auguste (20 tegen NAC in 2001) te evenaren. Omdat Breda Basketball door onbegrijpelijke redenen weer in genade werd aangenomen en zijn rentree mocht maken, zakte Rotterdam Basketball op de ranglijst bovendien naar de tiende plaats.