tel.: 06-48381784
Aan: De Media t.a.v. de afdeling sport

Betreft: PERSBERICHT:
UITDAGING/AHC KOLPING PAKT VERWACHTE WINST OP ANIMO (22-15)

ALKMAAR - Na de dikke nederlaag tegen E&O afgelopen donderdag wist zaterdagavond Uitdaging/AHC Kolping toch te winnen. Animo, dat afgelopen woensdagavond onverwacht won van BFC , en daarmee zijn eerste punten pakte, kon in Sporthal De Hoornsevaart dat huzarenstukje niet herhalen. Van te voren stond vast dat deze wedstrijd in de Heren Lucardi Eredivisie Handbal geen fraaie wedstrijd zou worden. Dat werd bewaarheid maar de punten bleven na een ruststand van 10-6 met een 22-15 eindstand in Alkmaar. En daarom gaat Uitdaging/AHC Kolping tot 25 januari 2003, v.w.b. de competitie, overwinteren met 10 punten uit 17 wedstrijden en op plaats vier van onderen.

Dit seizoen was al eerder merkbaar dat erin Sporthal De Hoornsevaart al jaren geen topsport meer wordt bedreven. Een scorebord met nog reclame van het al lang ter ziele zijnde Wastora bewijst dat. Al eerder waren er problemen met dat bord. Toen werkte de scores van de tegenpartij niet.

Zaterdagavond werkte de klok slecht. Het cijfer 7 kon voor 9 aangezien worden en dit gaf zoveel problemen bij de mannen uit Rijswijk, Animo, dat zij in de volgens hun 30e minuut protesteerde bij de scheidsrechters omdat toen, na de volgens hun 29e minuut, de 28e minuut op het scorebord verscheen.

Het goed leidende duo Daems en Van Roy besloot toen dat in de tweede helft de klok niet meer mocht meelopen en dus op 00.00 bleef staan .

Het zal bij herenhandbal niet veel gebeuren dat er in 13 minuten tijd niet wordt gescoord. Bij AHC Kolping tegen Animo viel er tussen de 13e en 26e minuut niet te genieten van een goal.

De oorzaak was snel duidelijk. Beide partijen wilden niet verliezen in het vierpuntenduel en beide coaches, Alex Vaassen en Jan Willem Kommer, hadden daarom alles op goed verdedigen gezet. En vooral de verdediging van AHC Kolping, met de goed keepende eerste goalie Martijn Cappel, stond als een huis. Daarnaast misten zowel de AHC Kolping als de Animo spitsen regelmatig door vaak te haastig proberen te scoren.

De openingstreffer, de 1-0 kwam na 1 minuut op naam van Marco Ton. 50 Seconden later stond de gelijkmaker op het bord.

De 2-1 kwam uit een van de zes (2 gemist) aan Kolping gegeven strafballen. Deze kwam op naam van Serge ter Horst. Hierna viel al snel de 2-2 (2.50 minuut).

Hierna kon Animo voor het eerst en gelijk ook voor het laatst tweemaal kort op een voorsprong komen. Het werd 2-3 en gelijk daarna 3-3 door John Ranzijn (5.02 minuut), 3-4 en 4-4 door Marco Ton (7.20 min.).

Via 5-4 (Jitse Blommenstein), 5-5, 6-5 (Serge ter Horst), 7-5 (John Ranzijn -13.32 min.).

26e minuut strafbal twee, die dus eindelijk weer een doelpunt opleverde voor Serge ter Horst, de 8-5.

9-5 Martin van Hal, 9-6 en 10-6 door Jitse Blommenstein.

In de tweede helft, dus zonder de klok, kwam wederom de openingstreffer, 11-6 op naam van Marco Ton en al binnen de minuut.

Hierna 11-7, 12-7 (Serge ter Horst), 12-8, 13-8 (Serge ter Horst), 14-8 (Jitse Blommenstein) 14-9 (de eerste uit totaal 3 gegeven en benutte strafballen aan Animo).

De 15-9, gemaakt door Martin van Hal in de 39e minuut was een beauty en de goal van de avond. Onderhands en snoeihard dwars door de Animoverdediging.

16-9 (Marco Ton), 16-10, 17-10 (Serge ter Horst), 17-11, 18-11 (Martin van Hal), 19-11 (Marco Ton), 19-12, 19-13, 20-13 (Arne Boersma).

In de 55e minuut kreeg keeper Martijn Cappel een publiekswissel en kon de jonge tweede goalie John Besseling zijn kunsten vertonen. Tegen de op dat moment toegekende strafbal had hij nog geen verweer (20-14) maar daarna liet hij zien een groot talent te zijn.

Via 21-14 en 22-14 (beide goals Jitse Blommenstein) kon Animo in de slotseconden nog terugkomen tot 22-15.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er op gerekend dat het een bikkelhard duel zou worden met veel tijd en waarschijnlijk, net als de eerste ontmoeting dit seizoen, rode kaarten.

Achteraf viel dit mee. Er vielen drie tijdstraffen aan Alkmaarse kant (tweemaal Blommenstein en eenmaal Van Hal) en iets meer aan Animo kant. Rechtstreeks rood deze keer niet. Al moest Schroder in de 43e minuut, na zijn derde tijdstraf de kleedkamer vroegtijdig opzoeken.