Politie IJsselland Persinformatie politie regio Ijsselland
District Midden Zwolle
Van 14 op 15 december 2002.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891

Bromfietser door de gladheid onderuit.

Zwolle: Op zaterdagmiddag, 14 december 2002, kwam een 17 jarige bromfiets-bestuurder uit Heino op de Leliestraat in Zwolle ten gevolge gladheid te vallen. Met rugletsel is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
---

Verkeersongeval met letsel

Dalfsen: Vond er op zaterdagmiddag, 12 december 2002 op de Rechterensedijk te Dalfsen een eenzijdig verkeersongeval plaats. Toedracht: De 23 jarige bestuurster van een bestelauto uit Lemelerveld kwam uit de richting Dalmsholterweg en reed in de richting Dalfsen. In een flauwe bocht naar links reed zij enigszins rechtdoor en schampte een rechts van de weg staande boom. Om vervolgens frontaal tegen een andere rechts naast de weg staande boom tot stilstand te komen. Tengevolge van het ongeval liep de bestuurster een hoofdwond en een gebroken been op. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
---

Inbraak en diefstal uit cafe/slijterij

Zwolle: Aangifte inbraak en diefstal uit cafe/slijterij aan de Langenholterweg in Zwolle. Het feit is vermoedelijk gepleegd in de nacht van vrijdag, 13 op zaterdag, 14 december 2002. Via het forceren van een toegangsdeur werd het pand betreden. In het cafe werd een geldbedrag uit de kassa weggenomen. Ook de aanwezige gokkasten werden opengebroken en het hierin aanwezige geld werd ontvreemd. Via een tussendeur kon de slijterij worden betreden. Ook hier moest de kassa ontgeleden. Vanuit de slijterij is uit de voorraad, nog verpakt in dozen, een grote hoeveelheid sterke drank gestolen. TR stelt onderzoek in. De politie verzoekt eventuele getuigen, die menen iets te hebben gezien of gehoord contact met haar op te nemen. De totale inbraak schade en waarde gestolen goed is niet bekend.
---

Diefstal uit etalage na vernieling ruit

Zwolle: Werd in de nacht van zaterdag, 14 op zondag, 15 december 2002 een etalageruit van een juwelier aan de Oude Vismarkt te Zwolle vernield. Door een getuige is gezien, dat een man bij de kapotte ruit stond en met een soort kapstok probeerde goederen uit de etalage te vissen. In de omgeving naar deze man gezocht. Niet aangetroffen. Benadeelde kon nog niet zeggen wat er is gestolen. Ook het schade bedrag is miet bekend. TR stelt onderzoek in.
---

Man aangehouden na vernielingen aan politieauto.

Zwolle: Tijdens VOS-dienst op de Grote Markt in de nacht van zaterdag, 14 op zondag 15 december 2002 vond een 23 jarige man uit Zwolle het nodig om zijn woede te koelen op een daar geparkeerd staande politiebus. Reden was, dat door de portiers van een horecagelegenheid, hem de toegang was geweigerd. De man is aangehouden terzake vernieling.
---

Graffiti spuiter aangehouden

Zwolle: Op zaterdag, 14 december 2002 werd een 29 jarige man uit Zwolle op de Meeuwenlaan aangesproken op het moment, dat hij bezig was met het spuiten van Graffiti. Hem aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij erkende het feit en wenste de schade te vergoeden. Met een dagvaarding op zak werd hij in vrijheid gesteld.
---

Amok makende cafe bezoeker aangehouden

Zwolle: In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 december 2002 melding van amok makende cafe bezoeker in de Kamperstraat te Zwolle. De 23 jarige verdachte uit Zwolle was het er niet mee eens, dat hij het cafe werd uitgezet. Buiten koelde hij zijn woede op een daar geparkeerd staande auto, waardoor de buitenspiegel werd vernield. Hij werd door de portier op zijn gedrag aangesproken. Waarop de verdachte ook hem bedreigde. Verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau.
---
Controle fiets verlichting.

Zwolle: Werden tijdens de VOS dienst in de nacht/vroege ochtend van zondag 15 december 2002, een 8 tal fietsers geverbaliseerd voor het niet voeren van de juiste of helemaal geen verlichting op de fiets.
---
Beledigende voetbalsupporters aangehouden

Zwolle: zaterdagavond, 14 december 2002 werden nagenoeg aan het eind van de voetbalwedstrijd Zwolle NEC aan de Boerendanserdijk een 4 tal supportes aangehouden terzake belediging en bedreiging van twee stewards. Voordien waren er al enige problemen geweest tussen de verschillende supporters groepen en wilden de stewards deze groepen bij het uitgaan zoveel mogelijk gescheiden houden. De aangehouden mannen waren het niet met de gang van zaken eens waaop de beledigingen en bedreigingen volgden. De personen betreft een 28 jarige man, een 22 jarige man, een 21 jarige man, allen uit Zwolle en een 28 jarige man uit Elburg. PV wordt opgemaakt.
---
Einde dagrapport Pers Zwolle

Persinformatie politie regio Ijsselland
District Noord Ijsseldelta
Van 14 op 15 dec. 2002.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891

Twee daders bromfietsdiefstal aangehouden

Hasselt: Reed op zaterdagmiddag, 14 december 2002 een bestuurder van een scooter over de Wolfshagenweg in Hasselt. Zowel de bestuurder als zijn duo passagier droegen geen helm. Tevens werd geconstateerd, dat een beschermkap ter hoogte van het stuur vernield was. Alle reden om aan te nemen dat hier duidelijk iets niet in de haak was. Bij een poging het duo staande houden gingen de twee er met de scooter tussenuit. Na een achtervolging lukte het om de twee op dijk Cellemuiden te stoppen. De scooter bleek te zijn gestolen. De beide verdachten vluchtten lopend de weilanden in. Beide verdachten vluchtten vervolgens het ijs van het Zwartewater op teneinde aan hun aanhouding te ontkomen. Brandweer met duikers ter plaatse omdat beiden via de open vaargeul het Zwarte Water wilden oversteken. Na ongeveer twee en een halfuur is het gelukt de beide verdachten van het ijs te praten en aan te houden. Betrof een 13 jarige jongen en een 14 jarige jongen, beiden uit Zwolle. Zij bekenden de scooter te hebben gestolen. Ook bekenden zij nog enkele andere misdrijven. Beiden zijn voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld.
---
Einde dagrapport Pers

Persinformatie politie regio Ijsseland
District Midden Vechtdal
Van 14 op 15 dec. 2002.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891

Eenzijdige verkeersongeval met gewonden

Vinkenbuurt: Vond op zaterdagmorgen, 14 december 2002, een eenzijdige verkeersongeval plaats op de Koloniedijk in Vinkenbuurt. De 54 jarige bestuurder van een personenauto uit Witharen reed over de Koloniedijk, komende vanuit de richting Balkerweg. Tengevolge van de gladheid raakte hij met de auto in de slip en kwam tegen de afrastering van een weiland tot stilstand. Tengevolge van de botsing werd hij en zijn 16 jarige dochter uit Witharen licht gewond. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
---

Auto uitgebrand

Balkbrug: Zaterdagavond, 14 december 2002 was de personenauto tijdens het rijden in brand te zijn gevlogen. Bestuurder, een 36 jarige man uit Hoogeveen, zag nog kans de auto op parkeerplaats neer te zetten. Auto brandde volledig uit. Oorzaak brand en de totale schade is niet bekend.
---

Afval verbranden zonder vergunning.

Bergentheim: Werd op zaterdagmorgen, 14 december 2002, geconstateerd, dat er aan de Van Roijensweg te Bergentheim vuil werd verbrand. De 43 jarige verdachte uit Bergentheim had hiervoor geen vergunning. Hij is geverbaliseerd. Ook een 54 jarige man uit Bergentheim kreeg dezelfde dag eveneens voor het verbranden van afval zonder vergunning aan de Haarweg in Bergentheim een procesverbaal. Een 40 jarige bewoner uit Brucht werd op zaterdag 14 december 2002 geverbaliseerd voor het verbranden van afval aan de Spokenkampweg. Ook deze verdachte was niet in het bezit van een vergunning.
---
Overlast vuurwerk

Dedemsvaart: Werd op zaterdagavond, 14 december 2002 op de markt een 16 jarige jongen uit Dedemsvaart betrapt bij het afsteken van vuurwerk. Bleek dat hij in het bezit was van een hoeveelheid strijkers. Omdat verdachte was reeds eerder met HALT in aanraking geweest werd er nu een procesverbaal tegen hem opgemaakt.
---

Einde dagrapport Pers Vechtdal

Persinformatie politie regio Ijsselland
District Zuid Salland
Van 14 op 15 dec. 2002.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891

Onder invloed in auto

Raalte: Werd zondagnacht, 15 december 2002, de 23 jarige bestuurder van een personenauto op de Zwolsestraat staande gehouden. Bleek alcohol in het spel. De bestuurder blies een A. Verdachte aangehouden en aan het bureau blies hij 465 ug/l. Rijverbod van 4 uur. PV wordt opgemaakt.
---

Onder invloed in auto

Raalte: Werd op de vroege zondagochtend, 15 december 2002, de 27 jarige bestuurder van een personenauto op de Heinoseweg staande gehouden. De blaastest wees alcoholgebruik uit. De verdachte aangehouden en aan het bureau blies hij 530 ug/l. Rijverbod van 5 uur. PV wordt opgemaakt.
---

Einde dagrapport Pers Salland

Persinformatie Politie regio Ijsselland
District Zuid Deventer
Van 14 op 15 dec. 2002.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891

Onder invloed auto besturen.

Deventer: Werd op zaterdagnacht, 15 dec. 2002. De 37 jarige bestuurder van een personenauto uit Voorthuizen gecontroleerd op de Van Oldenielstraat. Bleek, dat de verdachte in het bezit was van een voor Nederland ongeldig rijbewijs. Hiervoor hem een Mini uitgereikt. Enige tijd later werd hij wederom rijdend met zijn auto aangetroffen. Staande gehouden. Bleek dat er sprake was van alcohol gebruik. Verdachte blies op straat een A. Hem aangehouden en aan het bureau blies hij 480 ug/l. Rijverbod opgelegd. PV wordt opgemaakt.
---
Inbraak en diefstal uit woning.

Deventer: Werd op zaterdagochtend aangifte gedaan van inbraak en diefstal uit een woning aan de Haringvlietstraat te Deventer. Het slot van een toegangsdeur was geforceerd. De woning werd doorzocht. Gestolen werden een aantal videobanden. Totale inbraak schade en waarde gestolen goed is niet bekend.
---

Inbraak en diefstal bij bedrijf.

Deventer: Inbraak melding bij bedrijf aan de verlengde Kazernestraat te Deventer op zaterdagochtend, 14 december 2002. Een ruit was vernield. Vanuit het kantoor werden 2 systeemkasten gestolen. Totale schade is niet bekend. TR stelt onderzoek in.
---

Gewapende overval op kledingzaak

Deventer: Wordt op zaterdagmiddag, 14 december 2002 een overval gepleegd op een kledingzaak aan de Broederenstraat in Deventer. De overvaller bedreigde de beide verkoopsters met een mes. Hij zei dat het om een overval ging en dat hij geld wilde. 1 van de verkoopsters ging naar de kassa en gaf de overvaller een bankbiljet, waarna de overvaller de winkel weer uitliep. De overvaller was een blanke man met een lengte van ongeveer 1 meter 75. Verder droeg hij een blauwe gebreide muts met witte strepen en een korte zwarte jas met een hoge kraag, die hij tot vlak onder zijn ogen had. De politie verzoekt eventuele getuigen van het voorval contact met haar op te nemen.
---

Einde dagrapport Pers Deventer

Persinformatie politie regio Ijsselland
District Midden Zwolle
Van 13 op 14 dec. 2002.
Piket Freek Fridrichs
038-4963801

Inbraak Ijsselhallen

Zwolle: In de nacht van 12 op 13 december 2002 is er ingebroken in de Ijsselhallen aan de Rieteweg te Zwolle. Een toegangsdeur werd geforceerd. Binnen is getracht een aanwezige kluis te forceren. Is niet gelukt. Totale braak schade is niet bekend. Politie stelt onderzoek in.
---
Brand bij Scania te Zwolle

Zwolle: Vrijdagavond, 13 december 2002, tegen 8 uur kwam er een brandmelding van Scania vestiging aan de Russenweg te Zwolle. Tijdens het testen van een nieuwe vrachtauto op de vermogenstestbank was de vrachtauto in brand was gevlogen. Bij het ter plaatse komen van de Zwolse brandweer was de bedrijfsbrandweer al aan het blussen. De brand was toen snel onder controle. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Totale schade bedrag is niet bekend.
---
Te vroeg geknald

Zwolle: Werd op vrijdag, 13 december 2002 een 17 jarige jongen uit Zwolle, op de Blaloweg te Zwolle, betrapt op het afsteken van vuurwerk. Na verhoor is hij doorverwezen naar HALT.
---
Beledigende man aangehouden

Zwolle: Tijdens VOS dienst in de nacht van 13 op 14 december 2002 een 47 jarige man uit Dalfsen aangehouden terzake belediging. De man bevond zich in de Voorstraat ter hoogte van een Horecagelegenheid. Hij gedroeg zich bijzonder opdringerig en irritant tegenover de portiers omdat hem de toegang werd geweigerd. De man werd verzocht zich te verwijderen. In plaats hieraan te voldoen begon hij beledigende taal uit te slaan. Ook na een waarschuwing ging de man hiermee door. Hem aangehouden en overgebracht naar het bureau en ingesloten.
---

Einde dagrapport Pers Zwolle

Pers informatie politie regio Ijsselland
District Noord Ijsseldelta
Van 13 op 14 dec. 2002.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891

Vernieling postbus.

Hasselt: Melding op vrijdagavond 13 december 2002 van vernieling van een postbus aan de Viandenstraat te Hasselt. Bleek dat de postbus met vuurwerk totaal was vernield. De zich in de postbus bevindende en nog te verzenden post is zoveel mogelijk opgeraapt en aan TPG post overgedragen. Totale schade is niet bekend.

Einde dagrapport Pers IJsseldelta

Persinformatie politie regio Ijsselland
District Midden Vechtdal
Van 13 op 14 dec. 2002.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891

APK keuring verlopen bestuurder aangehouden

Dedemsvaart: Op vrijdagmiddag, 13 december 2002 trok een 29 jarige bestuurder van een auto op de Langewijk te Dedemsvaart, door zijn rijgedrag, de aandacht. Het opgevraagde kenteken leerde dat de auto niet APK gekeurd was en dat de kentekenhouder nog een drietal onherroepelijke vonnissen had openstaan. Na een korte achtervolging de bestuurder van de auto staande gehouden. Bleek dat de bestuurder tevens de eigenaar houder van de auto was. Hem aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier heeft de man zijn openstaande boetes betaald en hem is een mini pv uitgereikt terzake het rijden met een niet APK goedgekeurde auto.
---

Controle verlichting

Ommen: Op vrijdagochtend, 13 december 2002 werd in Ommen aan de Stationsweg en Varsenerdijk en aan de Coevorderweg in Arrien een fiets verlichtingscontrole gehouden. Het resultaat was 20 x pv voor het niet voeren van goede of in het geheel geen verlichting. Er werd 1 pv opgemaakt tegen een bromfietser terzake het niet dragen van een helm.
---

Einde dagrapport Pers Vechtdal

Persinformatie politie regio Ijsselland
District Zuid Salland
Van 13 op 14 dec. 2002.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891

Onderinvloed verkerende bromfietser

Olst: Werd in de nacht van 13 op 14 december 2002 een 16 jarige bromfietser uit Olst op De Meente staande gehouden. Bleek, dat er alcoholhoudende drank in het spel was. Bromfietser terzake art. 8 WvW aangehouden en aan het bureau blies hij 315 ug/l. Met een pv op zak en een rijverbod van 2 uur werd de verdachte heengezonden.

Einde dagrapport Pers Salland

Persinformatie politie regio Ijsselland
District Noord Kovo
Van 13 op 14 dec. 2002.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891

Inbraak en diefstal uit woning.

Steenwijk: Op vrijdag, 13 december 2002 bleek dat er was in gebroken in een woning aan de Doelenstraat te Steenwijk. De ruit in een toegangsdeur werd vernield, waardoor de woning kon worden betreden. Uit de woning werd video -en computerapparatuur gestolen. TR stelt onderzoek in. Totale inbraak schade en waarde gestolen goed is niet bekend.
---
Geverbaliseerd voor het verbranden van afval.

Giethoorn: Werd een 39 jarige inwoner van Giethoorn geverbaliseerd voor het feit, dat hij aan de Kooiweg te Giethoorn afval verbrandde zonder hiervoor vergunning te hebben. In het afval bevond zich o.a. pvc.
---

Einde dagrapport team Steenwijk (4111)

Pers informatie politie regio Ijsselland
District Zuid Deventer
Van 13 op 14 dec. 2002.
Piket Freek Fridrichs
038-49639891

Onder invloed op de brommer.

Deventer: Werd in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 december 2002 een 17 jarige bromfiets bestuurder uit Epse op de Zutphenseweg te Deventer staande gehouden omdat hij en zijn duo passagier geen helm droegen. Er bleek alcohol in het spel. De bestuurder aangehouden. Aan het bureau blies hij 320 ug/l. Met een PV op zak voor het rijden onder invloed, een mini pv voor het rijden zonder een helm te dragen en een rijverbod van 2 uur werd de verdachte heengezonden.
---
Onder invloed achter het stuur.

Deventer: In de nacht van vrijdag, 13 op zaterdag, 14 december 2002 werd een 24 jarige bestuurder van een personenauto uit Schalkhaar op de Klinkenbeltsweg te Deventer staande gehouden. Er bleek alcohol in het spel te zijn. De verdachte aangehouden. Aan het bureau blies hij 675 ug/l. PV wordt opgemaakt en met een rijverbod van 7 uur werd de verdachte heengezonden.
---
Inbraak buurthuis.

Deventer: Werd op vrijdagochtend 13 december 2002 ontdekt, dat een ruit van het buurthuis aan de Bierstraat te Deventer was vernield en dat van een ander raam de glaslatten waren verwijderd. Nader onderzoek leerde, dat er ook was ingebroken. De TV was gestolen. Totale inbraak schade en waarde gestolen goed is niet bekend.
---
Winkeldievegge aangehouden.

Deventer: Werd op vrijdagmiddag 13 december 2002 in een winkel aan de Flora te Deventer een 64 jarige vrouw uit Deventer betrapt bij het stelen van 3 poppen ter waarde van 67 Euro. De vrouw aangehouden en na verhoor met een dagvaarding op zak heengezonden.
---

Auto uitgebrand.

Deventer: Melding auto brand aan de Lange Zandstraat te Deventer op zaterdagnacht 14 december 2002. Omstanders hadden de brand geblust en de brandweer hoefde slechts na te blussen. De auto was eigendom van een 27 jarige man uit Apeldoorn. Auto is afgevoerd voor nader onderzoek. Totale schade is niet bekend.
---

Aanhouding voor vernieling en openbare dronkenschap.

Deventer: Werd vrijdagnacht, 14 december 2002 op de Bokkingshang te Deventer een 20 jarige man uit Deventer aangehouden terzake vernieling van een ruit, belediging en openbare dronkenschap. Omdat hij werd 1 van de dames was geweigerd had hij uit boosheid de ruit van een deur ingetrapt. De verdachte is ingesloten.
---

Einde dagrapport Pers Deventer