Openbaar Ministerie

Meld illegaal vuurwerk anoniem

De telefonische meldlijn Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) wordt ingezet tegen de handel in illegaal en gevaarlijk vuurwerk. Mensen die weten dat ergens wordt gehandeld in illegaal vuurwerk kunnen 0800-7000 bellen en (anoniem) de politie tippen. Op deze manier hopen politie en justitie levensgevaarlijke situaties met verboden vuurwerk te voorkomen.

"Jij weet waar vuurwerk illegaal opgeslagen of verhandeld wordt? Meld Misdaad Anoniem, Bel M. 0800-7000." Dat is het motto van de campagne van Meld Misdaad Anoniem in de strijd tegen illegaal vuurwerk. De campagne is opgezet in samenwerking met het vuurwerkteam van de politieregio Midden- en West-Brabant, Brabant-Noord en Brabant Zuid-Oost en de pilotregio's Amsterdam-Amstelland, Utrecht, Haaglanden, IJsselland en Twente.
M. Is een initiatief van overheid en bedrijfsleven om burgers daadwerkelijk te betrekken bij het veiliger maken van Nederland. Iedereen kan op een eenvoudige manier informatie verstrekken over ernstige misdrijven door gratis te bellen met het telefoonnummer 0800-7000. Daarbij hoeft de beller zijn naam en adres niet te noemen.
In andere landen zijn goede resultaten behaald met dergelijke initiatieven. M. richt zich op ernstige misdaden als moord en doodslag, verkrachting, mishandeling of geweld op straat. Maar ook op oplichting, verzekeringsfraude, autodiefstallen, brandstichting, drugshandel, wapenhandel en mensenhandel. (meer informatie over M.: www.meldmisdaad.nl)