Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

zondag 15 december 2002

Winkeldiefstal

Oosterhout- Door het personeel van een winkel aan de Patrijslaan was een 27-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden ter zake winkeldiefstal. In afwachting van de komst van de politie wist de dader te ontkomen. Omdat de identiteit van de dader bekend is zal tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt.

Oosterhout -Zaterdagmiddag is een 66-jarige inwoonster van Geertruidenberg betrap op diefstal uit een winkel bij de Arendshof. Door het personeel van de winkel is de vrouw overgedragen aan de politie. De vrouw is nadat er op het politiebureau een proces-verbaal tegen haar was opgemaakt weer heen gezonden.

Inbraken

Oosterhout - Vrijdag 13 december 02 tussen 16.00 en 18.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Prof. Beelhoek. Door aan de achterzijde van de woning een raam open te breken heeft men de toegang tot de woning verkregen. De buit bestaat uit o.a. spelcomputers, videobanden en een geldbedrag.

Oosterhout - Zaterdag 14 december 02 tussen 16.30 uur en 17.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Hooivorkstraat te Oosterhout. De daders zijn binnengekomen d.m.v. het openbreken van een raam aan de achterzijde van de woning. Er worden diverse sieraden en een klein geldbedrag vermist.

Oosterhout - Zaterdag 14 december 02 tussen 15.30 uur en 20.30 uur is er ingebroken in een woning aan het Nonnenveld te Oosterhout. De daders zijn via de poort aan de achterzijde van de woning in de tuin gekomen en hebben met behulp van een breekvoorwerp de achterdeur opengebroken. Vervolgens is de gehele woning doorzocht. Waaruit de buit bestaat is nog niet bekend.

Vernieling auto`s

Oosterhout - Aan de Sint Janstraat zijn vrijdagavond bij diverse auto`s de buitenspiegel vernielt. Volgens buurtbewoners zijn de vernielingen gepleegd door een viertal jongens op de fiets. Tot nu toe bekend gaat het om een 6-tal vernielingen.

Diefstal uit caravans

Oosterhout - Vrijdagmiddag werd melding gedaan dat er op een camping aan de Vijf Eikenweg ingebroken was in 3 caravans. Om zich toegang tot de camping te verschaffen heeft men op twee plaatsen gaten in het hekwerk aan het Hazepad gemaakt.

De buit bestaat uit o.a. sieraden en een kachel. Tevens stonden er diverse spullen klaar om meegenomen te worden waar onder een videorecorder.

Doorrijding na aanrijding en rijden onder invloed (02-645452)

Oosterhout - In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 december 2002 is een 48-jarige inwoner van Oosterhout door de politie aangehouden ter zake het verlaten plaats ongeval en het rijden onder invloed. De bestuurder was tegen een geparkeerde auto aangereden en was vervolgens door gereden naar zijn woning, alwaar hij naar aanleiding van eerder genoemde feiten werd aangehouden.

Doorrijding na aanrijding

Lage Zwaluwe - Op vrijdagavond omstreeks 23.30 is door een nog onbekende bestuurder van een witte Volkswagenbestelbus tegen een hekwerk gereden waarna hij zijn weg is vervolgd zonder zijn identiteit bekend te maken. De aanrijding vond plaats aan de Gaete ter hoogte van nummer 19. Het voertuig heeft waarschijnlijk veel schade aan de voorzijde. De linkerbuitenspiegel van het voertuig lag nog ter plaatse.

Snelheidscontrole

Made en Drimmelen - Bij snelheidscontroles in de gemeente Made en Drimmelen zijn 70 processen-verbaal opgemaakt ter zake overschrijding van de max. snelheid.

Totaal werden er van 1617 voertuigen de snelheid opgemeten.

Woninginbreker door bewoner betrapt en aangehouden.

Raamsdonk - Op vrijdagavond rond 19.00 uur bemerkte een bewoner van de Schepenenstraat dat zijn voordeur was geblokkeerd. Toen hij vervolgens omliep naar de achterzijde van zijn woning zag hij twee personen wegvluchten uit zijn achtertuin. Vervolgens zette hij de achtervolging in. Door buurtbewoners werd een van de daders aangehouden. Het betreft hier een 34-jarige Rotterdammer. De andere dader is ontsnapt. Ondanks een uitgebreide zoekactie is dader twee niet meer aangetroffen. De aangehouden dader is aan de politie overgedragen. De buit bestond uit o.a. sieraden en mobiele telefoon.

Aanrijding met doorrijding

Raamsdonksveer - Naar aanleiding van een melding dat er een Volkswagen Caddy op zijn kant zou liggen op de Grote Kerkstraat te Raamsdonksveer is een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat een 22-jarige inwoner van Raamsdonksveer verantwoordelijk is voor genoemde aanrijding. Genoemde bestuurder is aangehouden ter zake het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed van alcohol.

Bromfietser onder invloed

Kaatsheuvel - Op zondagochtend omstreeks 2.00 uur werd een 17 jarige jongen uit Kaatsheuvel rijdend op zijn bromfiets aangetroffen op de autoweg, de Middenbrabantweg te Kaatsheuvel. Bij een onderzoek op het bureau bleek dat de jongen te veel gedronken had.

De uitslag ademanalyse was 580 Ug/l (1,35 promille). Aan de jongen werd een rijverbod van 6 uur uitgereikt. Tevens zal de jongen zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Drie gewonden bij frontale botsing

Dongen Bij een frontale botsing tussen twee personenautos, zondagochtend kort voor 07.00 uur, raakten op de Steenstraat in Dongen drie personen gewond. Rond die tijd reed een personenauto vanuit de richting Tilburg over de Steenstraat. De auto werd bestuurd door een 20 jarige Dongenaar. Naast hem zat zijn 21 jarige vriend, eveneens afkomstig uit Dongen. Vanuit de tegenovergestelde richting kwam een personenauto, bestuurd door een 26 jarige vrouw uit Rijen. Op een bepaald moment komt de eerste auto op de weghelft van de Rijense terecht, waardoor beiden frontaal met elkaar in botsing komen. De Rijense en de passagier liepen relatief lichte verwondingen op. Zij konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. De Dongense bestuurder werd met zware verwondingen opgenomen.

Dronken bestuurder veroorzaakt een verkeersongeval materieel Op Waalwijk - Zaterdagochtend, 14 december 2002, rond 5.15 uur, vond er een aanrijding plaats op de van Andelstraat te Waalwijk. Een 22-jarige bestuurder uit Erp kwam in een bocht gedeeltelijk op de weghelft voor het tegenmoetkomend verkeer terecht. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen deze bestuurder en een hem tegemoetkomende personenauto. Uit onderzoek bleek dat de 22-jarige bestuurder te veel alcohol gedronken had. Uitslag ademanalyse: 705 Ug/l (1,62 promille). Er wordt een proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraak school
Waalwijk - In de nacht van 13 op 14 december 2002 werd ingebroken bij een school aan de Wilhelminastraat te Waalwijk. De dader(s) hebben toegang verkregen tot de school door middel van het forceren van een raam. In een van ruimtes van de school hebben de daders een kluis geforceerd.

Inbraak horecagelegenheid

Waalwijk - In de nacht van 13 op 14 december 2002 werd er ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Grotestraat te Waalwijk. De daders hebben kans gezien een deur te forceren waardoor ze toegang kregen tot de zaak. De buit bestond uit een nog onbekend geldbedrag afkomstig uit de gokautomaat, spaarkas en kassalade.

Inbraak horecagelegenheid

Waalwijk - In de vroege ochtend van 14 december 2002 werd er ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Besoyensestraat te Waalwijk. De daders hebben toegang verkregen tot het pand door middel van het forceren van een deur. Uit het pand werd een onbekend geldbedrag uit de spaarkas weggenomen.

12-jarige chauffeur bekeurd

Waalwijk - Op zaterdagmiddag 14 december 2002 maakte een 12 jarige jongen uit Waalwijk een ritje in de BMW van zijn vader. Twee eveneens 12-jarige vriendjes reden met hem mee. Door de politie kon de auto snel achterhaald worden. De bestuurder kreeg een proces-verbaal. De ouders van alle drie de jongens werden in kennis gesteld.