Politie Zaanstreek-waterland

15:17 13-DEC-02
loc.: PURMEREND, SLENKSTRAAT
Doorrijden na veroorzaken schade
De bestuurder van (vermoedelijk) een vrachtwagen is doorgereden nadat hij een geparkeerd staande auto heeft geraakt. De 37-jarige eigenaar van de zwaarbeschadigde personenauto deed hiervan aangifte. Vermoedelijk schampte een vrachtwagen met de laadklep de auto. Hierbij is schade ontstaan aan voorruit en gehele rechterzijde (kras/deukschade) en rechterachterruit.


**

15:33 13-DEC-02
loc.: BEETS NH, HOORNSE JAAGWEG - KLEINE KOOG/PROVINCIALEWEG N247 Schaatser vermoedelijk op eigen kracht uit wak
Twee duikploegen, brandweer en politie hebben vrijdagmiddag zonder resultaat een uur gezocht naar een schaatser die volgens een getuige in een wak zou zijn ingeschaatst bij de kruising van Kleine Koog en de provinciale weg N247. Een tweede getuige verklaart dat ze enige tijd na het voorval iemand heeft zien wegschaatsten, maar weet niet zeker of deze schaatser uit het wak kwam. Op een oproep in de media voor deze schaatser om zich te melden kreeg de politie tot nu toe geen reactie.

Een bewoner van een woonboot zag door het raam bij de achterdeur een schaatser aankomen die zich bukt om onder een brug door te gaan en zo een wak in rijdt. De 78-jarige getuige loopt onmiddellijk 'naar achteren' om een stok te pakken om de schaatser eruit te helpen. Bij het wak aangekomen, blijkt de man onvindbaar. Het alarmnummer 112 wordt gebeld. Twee duikteams, politie en brandweer komen ter plaatse, maar het zoeken levert niets op. Na een uur wordt de actie gestopt. Ook omdat n.a.v. een verklaring van een tweede getuige kan worden aangenomen dat de schaatser uit zichzelf eruit is gekomen. Namelijk, in de tijd dat de woonbootbewoner de stok pakte is zijn vrouw - die niet meer snel ter been is - naar de achterdeur gelopen en zij ziet een schaatser aan de linkerkant - waar de schaatser te water is gegaan - van hen weg schaatsen. Hier zit wat tijd tussen, dus het zou de schaatser uit het wak kunnen zijn, maar het zou ook iemand anders kunnen zijn geweest. De politie heeft geen meldingen van vermiste personen ontvangen. Op een oproep in de regionale media aan de schaatser en of getuigen om zich te melden, heeft de politie nog geen reacties gehad. Deze oproep blijft dus van kracht, graag bellen met 0900-8844, Politie Zaanstreek-Waterland.


**

17:22 13-DEC-02
loc.: WATERGANG,JAAGWEG/DORPSSTRAAT - ILPENDAM/HAVENPAD Motorrijder lichtgewond
Bij een aanrijding tussen een personenauto (45-jarige man uit Amsterdam) en een motor raakte een 50-jarige motorrijder uit Purmerend licht gewond. De motorrijder reed over de Jaagweg richting Ilpendam vanuit de richting van Watergang. Hij passeerde een nagenoeg stilstaande file. Een van de automobilisten in de file verleende ruimte aan genoemde 45-jarige Amsterdammer om de Jaagweg op te rijden vanuit een uitrit. Deze sloeg linksaf in de richting van Watergang, terwijl de motorrijder op dat moment net in tegengestelde richting inhaalde. De motorrijder kwam door remmen ten val en gleed tegen de voorkant van de auto. De motorrijder werd naar het Waterlandziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat hij een gebroken pink had en een gescheurde pees. De motor was rondom beschadigd. De auto aan de voorkant.


**

19:46 13-DEC-02
loc.: PURMEREND, HEEMSTEE
Veel rook- en waterschade na woningbrand
Melding van scooterbrand vlak voor een huis. Vlammen slaan vrij snel over naar woning, waardoor zodanige schade onstaat dat de woning onbewoonbaar is geraakt. Er zijn geen gewonden.

De bewoner ziet lichtflitsen buiten en gaat kijken. Hij ziet dat een van de twee scooters die vlak voor de woning in de tuin staan gedeeltelijk in brand staat. Door de hitte is het onmogelijk via de voordeur bij de brommers te komen, dus rent hij achterom naar de buren die 112 bellen. Vervolgens gaat hij terug om de dieren uit huis te halen en verlaat de woning. Daarna slaat de brand over op de woning. De brandweer heeft de brand snel onder controle. Huis is daarna onbewoonbaar, ruit gesprongen en veel rook en waterschade. Twee scooters zijn helemaal verbrand. Aantal buren naar ziekenhuis ivm ingeademde rook. Stichting Salvage zorgde voor afhandeling. Stank en rookschade omliggende woningen.
Oorzaak van de brand is nog niet bekend. Politie heeft zaak in onderzoek.


**

00:28 14-DEC-02
loc.: ASSENDELFT, DORPSSTRAAT
Drankrijder ontkent besturen auto
Een 48-jarige man uit Assendelft kreeg een ontzegging van de rijbevoegdheid gedurende 6 uur nadat politiemensen hadden gezien en geconstateerd dat hij met te veel alcohol op een auto had bestuurd. Surveillerende agenten zagen een auto vanuit een parkeervak wegrijden. Op het moment dat de bestuurder de politie zag reed hij snel achteruit en parkeerde de auto terug in het parkeervak. Toen de bestuurder en twee inzittenden uitstapten, roken de agenten alcohol. De bestuurder ontkende de auto te hebben bestuurd, weigerde mee te werken aan een ademtest en wilde weglopen. Omdat een agressieve sfeer ontstond kwamen andere politiemensen ter plaatse, waarna de 48-jarige man onder dwang meeging naar het politiebureau. Ademtest gaf 565 ug/l aan (max. toegestaan is 220 ug/l)


**


01:26 14-DEC-02
loc.: ZUIDOOSTBEEMSTER, VOLGERWEG
Jonge bromfietser ziet hek over het hoofd
Een 16-jarige bestuurder uit Purmerend en zijn 16-jarige passagiere uit Middenbeemster komen met hun bromfiets ten val als ze met grote snelheid op de Volgerweg een hek over het hoofd zien en er tegenaan rijden. Ze raken slechts lichtgewond en komen met de schrik vrij. Op de Purmersteenweg zagen politieagenten twee personen met hoge snelheid zonder helm op een bromfiets rijden. Op ruime afstand achter de brommer zagen de agenten dat hun teller 80 km. aangaf. Op de Purmerenderweg passeerden zij de bromfiets en probeerden de bestuurder te laten stoppen. Maar deze maakte rechtsomkeert richting Volgerweg, waarna de politieauto met zoeklichten aan achter hen aan reed. Een eindje verderop zaken zij het tweetal met bromfiets op de grond liggen, nadat ze tegen een hek waren gebotst. Beide jongeren kwamen er goed vanaf. Gering letsel aan pols, been, gezicht, rug en spierpijn. Proces-verbaal uitgeschreven voor snelheid en zonder helm rijden. In bijzijn van beide jongeren ook hun ouders gesproken.


**


02:54 14-DEC-02
loc.: VOLENDAM, HERCULESLAAN
Slingerende automobilist aangehouden
Werd een 30-jarige automobilist aangehouden omdat hij slingerend over de weg reed. Ademanalyse op het politiebureau in Volendam gaf 745 ug/l aan (max. 220ug/l toegestaan), waarna hij een rijontzegging kreeg van 9 uur. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


**
Veel glijpartijen vrijdagnacht
Vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er veel meldingen vanuit de hele regio Zaanstreek-Waterland van aanrijdingen door de gladheid. Veelal eenzijdig. Erg druk dus, maar geen persoonlijk letsel, alleen materiele schade .


**

04:15 14-DEC-02
onder invl auto/moto
loc.: OOSTZAAN, A8
Oorzaak: gladheid of alcohol?
Een 20-jarige man uit Wijk aan Zee rijdt bij een tankstation op de A8 met zijn auto tegen een paal, volgens verklaring door de gladheid. De man ruikt naar alcohol, ademanalyse wijst 635 ug/l uit. Hij krijgt een rijverbod van 7 uur en zijn rijbewijs wordt in beslaggenomen.


**

16:13 14-DEC-02
verk ong mat doorrij
loc.: PURMEREND, JOHN F KENNEDYPLEIN
Doorrijder na aanrijding;
getuigen gezocht
Op het John F Kennedyplein is een automobilist doorgereden na schade te hebben veroorzaakt aan een geparkeerd staande auto tegenover de Dekamarkt. Dit gebeurde zaterdag tussen 11.00 uur en 11.30 uur. De aangereden auto (een opvallende zwarte sportauto, Mazda RX7), is mogelijk meerdere keren geraakt en een halve meter opgeschoven. Is beschadigd van linkervoorhoek tot aan de lindkerachterwielkast. Gezien de drukte bij het Makadocentrum op dat tijdstip is de kans groot dat er mensen zijn die dit hebben zien gebeuren. Wij verzoeken getuigen te bellen met 0900-8844.


**


01:59 15-DEC-02
horecaconvenant
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
Vermoedelijk door de kou een redelijk rustige horecanacht. Goede samenwerking portiers/politie.
· Ruzie tussen nog onbekende man en twee vrienden in een van de cafe's, waarvan de twee vrienden (17 en 19, beiden uit Purmerend) aangifte deden wegens mishandeling.
· drie personen hebben woorden met elkaar. Politie draagt hen op de Koemarkt te verlaten. Twee verdachten ( 22 en 19, beide uit Amsterdam) aangehouden, omdat zij ondanks herhaald verzoek niet weg wilden gaan en agressief werden. Een nacht ingesloten geweest, tegen de ochtend in vrijheid gesteld.
· Een verdachte aangehouden wegens bedreiging portier van een van de cafes.

**

06:06 15-DEC-02
contr horeca
loc.: ZAANDAM
Een vrij rustige nacht waarin een paar kleine incidenten.
· 2 x pv ivm fout parkeren

· 1x ambulance IVM HYPERVENTILATIE VOOR 'PALEIS OP DE DAM'
· 1x aanhouding ivm met mishandeling


**

10:45 15-DEC-02
loc.: KOOG AAN DE ZAAN, DE LOCOMOTIEF

MEISJE (16) ERNSTIG MISHANDELD OP STRAAT
Een 16-jarig meisje uit Koog aan de Zaan werd zondagochtend op straat ernstig mishandeld door een nog onbekende man. Zij liep hierbij een botbreuk in haar hand, verwondingen aan het hoofd en een hersenschudding op. De mishandeling gebeurde op De Locomotief, omstreeks 03.00 uur in de ochtend. De politie is op zoek naar getuigen die rond dit tijdstip iets hebben gezien of gehoord. Het slachtoffer werd rond 03.00 uur met haar vriend door een taxi afgezet bij het N.S.-station Koog-Bloemwijk, aan de kant van de Provincialeweg. Vervolgens zijn zij onder het spoor doorgelopen, waar haar vriend zijn fiets heeft gepakt en naar huis is gefietst. Het slachtoffer is (alleen) langs de bushalte gelopen, langs de flat De Locomotief die haaks op het spoor loopt. Daar komt een man achter haar lopen. Het meisje versnelt haar pas, waarop de man achter haar aan rent. Ter hoogte van portiek 70 - 120 van de flat De Locomotief grijpt de man haar vast. Zij weet zich los te rukken, draait zich om, geeft de belager een schop en begint hard te gillen. Daarop pakt de belager een hard voorwerp en slaat haar 3 a 4 keer op het hoofd. Zij probeert de slagen af te weren, waardoor een botbreuk ontstaat in de rechterhand. Bij de laatste slag valt zij op de grond. Op dat moment rent de belager weg in de richting van het N.S.-station. Het slachtoffer loopt hierna naar huis en wordt door haar ouders meteen naar ziekenhuis De Heel gebracht. De politie Zaanstreek-Waterland is op zoek naar de dader van deze ernstige mishandeling. Getuigen en/of mensen die menen de dader te herkennen aan de hand van onderstaand signalement worden verzocht te bellen met de unitrecherche van Zaanstreek-noord via 0900-8844. Met name zoeken we twee jongemannen, donkergekleed, die zich ten tijde van het incident op of rond het station bevonden. Signalement:

- blanke man;

- ± 1.70 meter lang;

- begin twintig jaar;

- donkerblond kort stekeltjes haar;
- zwarte jas (tot de heupen) glad van stof;
- sjaal om de nek geslagen;
- vreemde, verwilderde blik in de ogen.