Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

zondag 15 december 2002

Halsteren / Bergen op Zoom Noord

Wateroverlast

BERGEN OP ZOOM: Gisteravond kreeg de politie omstreeks 19.00 uur een melding dat aan de trottoirkant aan de van Konijnenburgweg sprake was van wateroverlast. Ter plaatse gutste het water van onder het fietspad. De politie heeft de gemeente gewaarschuwd en in overleg is de weg af gezet met lint.

Steenbergen

Aanrijding met gewonden

STEENBERGEN: De aanrijding die plaatsvond op de Steenbergseweg, vrijdagavond 13 december jl. is reeds gerelateerd in het persbericht d.d. 14 december 2002

Bergen op Zoom Zuid:

Man mishandeld in park

BERGEN OP ZOOM: Vannacht, de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 december 2002 kreeg de politie omstreeks 03.30 uur een melding dat in een park aan de Zuidwestsingel een man mishandeld was. Ter plaatse werden de agenten aangesproken door een 30-jarige man uit Bergen op Zoom en diens vriendin. De man had een zwelling in zijn gezicht. Hij vertelde dat zij terwijl zij over de Casper Fagellaan gevolgd werden, door een onbekende man. In het park eiste de man geld en zette zijn eis kracht bij door het slachtoffer in zijn gezicht te slaan. Hierop is de vrouw gaan gillen, waarna de man zonder buit het park verliet. Het zou gaan om een blanke man, circa 30 jaar. Met geschoren kort haar. Hij droeg een groen-beige fleece trui.

Woensdrecht: geen berichten

Halderberge

Inbraak bedrijfspand

OUDENBOSCH:: Op zaterdag 14 december werd ontdekt dat in een bedrijfspand aan De Gorzen was ingebroken. Er zijn twee computers gestolen. Het pand bestaat uit een kantoor en een opslagloods. Van het kantoor dat zich aan de voorzijde bevindt werd met een breekvoorwerp een raam open gebroken. In het kantoor werden twee pc`s losgekoppeld en de draden doorgeknipt.

Inbraak auto

BOSSCHENHOOFD: In de Pastoor van Breugelstraat werd tussen zaterdag 14 december jl. ingebroken in een personenauto. Men forceerde het slot van het rechtervoorportier. Uit de auto zijn een autoradio cd-speler en CD`s weggenomen.

Rucphen

Poging inbraak woning

ST WILLEBRORD: In de Jochems Roemstrraat is vrijdagavond gepoogd in te breken in de woning. Men heeft geprobeerd met een schroevendraaier een deur en een bovenraam te forceren. Door het degelijke hang- en sluitwerk is het bij een poging gebleven.

Roosendaal Centrum

Politie neemt in België gekocht vuurwerk in beslag.

NISPEN: Op zaterdag 14 december 2002 werden omstreeks 14.45 uur op de Antwerpseweg te Nispen de inzittenden van een personenauto gecontroleerd. Zij hadden voor in totaal 1132 euro vuurwerk gekocht in België.
Het vuurwerk is in beslag genomen. De verdachten respectievelijk 34 jaar, 33 jaar, 17 jaar en 15 jaar wonen in Enkhuizen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zakkenroller

ROOSENDAAL: Een 78-jarige vrouw uit Roosendaal is vrijdagmiddag in een warenhuis aan de Roselaar het slachtoffer geworden van een zakkenroller. Terwijl zij inkopen aan het doen was heeft iemand kans gezien de portemonnee uit een jaszak weg te nemen. Het slachtoffer vermoedt dat het gebeurd is terwijl zij op de afdeling met de kerstkaarten was. In de portemonnee zaten onder meer sleutels, een giropas en haar rijbewijs.

Winkeldief

ROOSENDAAL: Een 36-jarige man uit Bergen op Zoom is zaterdagmorgen 14 december omstreeks 08.45 uur bij de kiosk op het Stationsplein betrapt op winkeldiefstal. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Uit het bericht is niet op te maken wat de verdachte had gestolen.

Alcoholcontrole

ROOSENDAAL: De bevindingen m.b.t. de alcoholcontrole zijn reeds bekend gemaakt in het persbericht d.d. zaterdag 14 december 2002, zie www.politiemwb.nl

Man trekt spoor vernielingen

NISPEN: De nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 december 2002 heeft de politie omstreeks 03.30 uur in Nispen een 19-jarige man voor zijn woning aangehouden in verband met een spoor van vernielingen die de man in Nispen had getrokken.

De politie kreeg een melding dat een man die over zijn toeren was, diverse vernielingen had gepleegd. Ter plaatse bleek dat hij op de Bergsebaan een ruit van een woning had vernield Tevens waren in de Pastoor van Spaandonkstraat en de Kievitstraat spiegels van auto`s gesloopt en enkele auto`s met een scherp voorwerp bekrast. Ook was in de Kievitstraat een plank van een tuinhek gesloopt Op de Molenakker werd in de tuin van een woning een stokroos en een paar buxussen plat getrapt. De verdachte heeft toegegeven dat hij vernielingen had gepleegd. Hij was over zijn toeren gegaan nadat hij ruzie had gehad met zijn vriendin. De politie heeft inmiddels een aantal aangiften opgenomen. De verdachte heeft een AU-dagvaarding gekregen. Hij mag in februari 2003 voor de politierechter verschijnen.

Bedrijfsinbraak, politie achtervolgt de daders

ROOSENDAAL: Op de Albertdonk is de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 december jl. ingebroken in een bedrijfspand. Dit gebeurde omstreeks 04.20 uur. De daders reden via de Lindenborg weg in een oud model witte Opel Kadett. Een surveillanceauto zag de bedoelde auto rijden over de Burgemeester Sneijderlaan waarna in de wijk Kroeven een achtervolging werd ingesteld. De daders vlogen met hun auto op de Langdonk uit de bocht. Zij wisten te ontkomen. De auto is getakeld. Het voertuig was eerder die nacht in Roosendaal vanaf de parkeerplaats achter de bibliotheek gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in. Tot op heden is nog niet bekend wat er bij de bedrijfsinbraak is gestolen. Wel is duidelijk dat de daders een raam hebben vernield.

Snelheidscontrole, vier bestuurder leveren rijbewijs in

NISPEN: Op zaterdagmiddag 14 december jl. heeft de politie op de Antwerpseweg tussen 14.00 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden/ De maximumsnelheid ter plaatse is 70 kilometer per uur. Er werden 18 bestuurders bekeurd.

Van vier van deze bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Het ging om drie Belgische en één Nederlands rijbewijs. Zij reden respectievelijk 139, 133,132 en 130 kilometer per uur.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Een 43-jarige Roosendaler is zaterdagavond 14 december jl. omstreeks 20.30 uur op de Fuchsiaberg aangehouden ter zake het rijden met een auto onder invloed van alcohol.

De verdachte is na overleg met de Officier van Justitie ingesloten. Hij was geschorst uit een in bewaring stelling met de uitdrukkelijke voorwaarde dat hij geen strafbare feiten zou plegen. De verdachte wordt morgen voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

Bron: Willem van Hooijdonk