Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

zondag 15 december 2002

Man slaat cafébezoeker met bierglas in het gezicht

BREDA: Vannacht is omstreeks 00.10 uur in een café in het Ginneken een 42-jarige Bredanaar met een bierglas in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer moest behandeld worden in het ziekenhuis. Hij heeft diverse hechtingen in zijn gezicht. De politie heeft, op aanwijzing van een vriend van het slachtoffer, de verdachte, een 35-jarige Bredanaar, op de Dilleburgstraat aangehouden.

Een gezellige vrijgezellenavond eindigde voor een van de deelnemers vannacht abrupt toen hij in een druk bezocht Ginnekens café door een man met een bierglas in zijn gezicht werd geslagen. Volgens het slachtoffer was er geen enkele aanleiding voor de mishandeling. Het slachtoffer bloedde flink, waarna vrienden zich over hem ontfermden. Hij werd door een ambulance vervoerd naar het Amphiaziekenhuis, locatie Langendijk. Het slachtoffer heeft ook materiële schade want zijn kleding raakte door het bloed flink besmeurd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Man mishandelt vriendin

BREDA: De politie heeft vannacht in een flatwoning in Breda-Noord een 32-jarige man aangehouden die zijn 35-jarige vriendin in de woning had mishandeld.

Omstreeks 01.00 uur meldde de verdachte telefonisch bij de politie dat hij zijn vriendin had mishandeld. Hij had in een dronken bui, tijdens een ruzie de keel van zijn vriendin dicht geknepen. Hij schrok zo van zijn eigen daad dat hij zelf de politie belde. Het slachtoffer is door de GGD ter plaatse onderzocht. Zij behoefde niet te worden opgenomen. De verdachte werd aangehouden. Hij is vanmiddag in vrijheid gesteld. Het dossier wordt naar Justitie verzonden waarbij een hulpverleningstraject in het kader van huiselijk geweld gestart wordt

Man met mes in de rug gestoken

BREDA: Op zaterdagavond 14 december 2002 kwam de vader van een 18-jarige Bredanaar op het bureau Breda-Centrum. Hij vertelde dat zijn zoon omstreeks 19.00 uur was neergestoken na een ruzie aan de achterzijde van het Centraal Station. Het slachtoffer had daarna een taxi naar huis genomen alwaar hij nog een douche had genomen. Daarna was hij thuis bewusteloos geraakt. Vader heeft hem daarop zelf overgebracht naar het ziekenhuis. Naar aanleiding van deze melding zijn de wijkagent met een collega naar het ziekenhuis om het slachtoffer te horen. Hij vertelde dat hij aan de achteringang van het station ruzie had gekregen met een man en een vrouw waarna de man hem met een mes in de rug gestoken had. Een volledige aangifte moet nog opgenomen worden.. De toestand van het slachtoffer is stabiel. Hij blijft ter observatie nog in het ziekenhuis. De politie van het team Vlaanderenstraat stelt een nader onderzoek in. Inmiddels hebben medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek op de plaats delict een sporenonderzoek ingesteld.

Winkeldiefstal

BREDA: Op de Brusselstraat is gisteren bij een supermarkt een 27-jarige Bredanaar aangehouden ter zake winkeldiefstal. Hij had voor 7,24 euro aan goederen weggenomen. Na verhoor is hij met een Au dagvaarding heengezonden.

Man beroofd van zijn portemonnee

BREDA: Zaterdagmiddag 14 december jl. is omstreeks 12.45 uur in de omgeving van de Spoorwaai een 40-jarige man uit Evergem door drie mannen beroofd van zijn portemonnee. De man was naar Breda gekomen nadat hij op internet een advertentie had gelezen waarin een NOKIA GSM-telefoon had gelezen Hij maakte een afspraak met de verkoper om naar Breda te komen. De afspraak werd gemaakt bij het Centraal Station. Daar maakte hij gistermiddag contact met de verkoper. De man lokte hem mee naar een brandgang waar twee handlangers stonden. Hierna werd hij bedreigd met een mes en moest zijn portemonnee met daarin een bedrag van ruim 1000 euro afgeven. Het zou gaan om twee Noord Afrikaanse types en een man met een blank uiterlijk.

Man verstoort openbare orde op het Station

BREDA: De politie heeft zaterdagmiddag 14 december jl. in de stationshal omstreeks 16.20 uur een 34-jarige Bredanaar aangehouden. De man trok de aandacht van de agenten omdat hij luidkeels in hun richting stond te roepen en te schelden. Bovendien nuttigde hij een blikje bier hetgeen ter plaatse niet is toegestaan. Hierop vorderden de agenten hem de stationshal te verlaten. Hij voldeed hier niet aan, waarna hij is aangehouden. De man, die onderdak eiste, is na verhoor met een AU-dagvaarding weer vrijgelaten.

Openbare orde toezicht uitgaanscentrum

BREDA: De politie heeft gisteravond en vannacht tijdens het openbare orde toezicht in het uitgaanscentrum vier aanhoudingen verricht.

Zaterdagavond 14 december jl. zagen agenten omstreeks 23.00 uur dat nabij een café op de Havermarkt een opstootje was. Ter plaatse bleek dat een groep van circa 10 jongeren na een onenigheid uit een café was gezet. De jongeren waren erg luidruchtig en zichtbaar onder invloed. Een van hen was op zijn lip geslagen maar kon geen signalement geven van de dader. Een ander had staan zwaaien met een Feyenoord sjaaltje hetgeen mogelijk de aanleiding voor de mishandeling heeft gevormd. De Zwijndrechtse jongeren zijn door de politie richting Station begeleid.

Een 52-jarige Fransman werd vannacht omstreeks 02.45 uur aangehouden vanwege het niet voldoen aan een bevel of vordering. De man had meerdere keren bij de ingang van een café problemen gemaakt en wilde ook na vordering door de politie niet weggaan.

Tevens is vannacht een 25-jarige Bredanaar aangehouden die op de Havermarkt omstreeks 03.15 uur een 29-jarige man uit Hoogerheide met kracht tegen de grond duwde. De verdachte was eerder al uit een café gezet.

Een 34-jarige Rotterdammer werd omstreeks 03.35 uur op de Visserstraat aangehouden omdat hij stond te urineren op de openbare weg en een valse naam opgaf toen hij daarover door de politie werd aangesproken.

Een 29-jarige man uit Dordrecht werd vannacht omstreeks 00.10 uur op het Kasteelplein aangehouden vanwege het afsteken van vuurwerk. Hij bleek tevens nog een onherroepelijk geldboete van 400 euro open te hebben staan. Deze boete is door hem betaald. Voor het afsteken van het vuurwerk kreeg hij een bekeuring.

Beroving

Gisteravond zijn omstreeks 23.20 uur twee Bredase jongens (17 en 18 jaar) omstreeks 01.00 uur op de Lunetstraat beroofd. Zij werden door een groep van circa 5 jongens geslagen en geschopt. Van een van de slachtoffers heeft men de portemonnee gestolen.

De jongens fietsten in de richting van het Centrum. Onder het viaduct werden zij opgewacht door vijf jongens die midden op het fietspad gingen staan. Een van de daders trok een van de slachtoffers van zijn fiets af en werd terwijl hij op de grond lag geschopt en geslagen. Het andere slachtoffer werd met een fles krachtig tegen zijn hoofd geslagen waardoor hij even buiten bewustzijn raakte. Bij een van de slachtoffers is een portemonnee weggenomen. Het zou gaan om een groep jongens van circa 15 a 17 jaar. De politie heeft samen met de slachtoffers nog een uitgebreid onderzoek ingesteld in de omgeving daarbij werd de groep echter niet aangetroffen. Het slachtoffer dat met de fles geslagen is, werd in het ziekenhuis behandeld aan een hoofdwond. Hij was behoorlijk van de kaart en erg ontdaan. De politie van het team PrinsenBeemden stelt een nader onderzoek in.

Keramische kookplaat gestolen bij woninginbraak

BREDA: Gisteravond ontdekten de bewoners van een pand aan de Merodelaan dat was ingebroken. Men forceerde het slot van de achterdeur waarna men binnenkwam. Uit de woning is een keramische kookplaat gestolen.

Parkeercontrole

WILLEMSTAD: Op vrijdag 13 december jl. is in Willemstad toezicht gehouden op het parkeergedrag. Er zijn 3 bekeuringen uitgeschreven. Dit naar aanleiding van klachten die er steeds zijn over het verkeerd parkeren van voertuigen.

Verkeersongeval

MOERDIJK: Vond op vrijdagmiddag een verkeersongeval plaats op Jan Willem Frisostraat te Moerdijk. Aldaar was een bestuurder van de bus aan de verkeerde zijde van een verkeersheuvel gekomen en kwam een andere bestuurder de straat ingereden. Een frontale aanrijding was het gevolg. Beide voertuigen werd zo zwaar beschadigd dat ze getakeld moesten worden.

Aanrijding onder invloed bestuurder

WILLEMSTAD: Vond vrijdagavond een aanrijding plaats te Willemstad aan de Stadsedijk. Hierbij bleek de 40-jarige bestuurder uit Willemstad onder invloed te zijn. Daar bestuurder niet kon meewerken aan de blaastest is van hem een bloedproef afgenomen, hierdoor zal de uitslag enige dagen later pas bekend worden.

Autobrand

MOERDIJK: Op Rijksweg A16 vond vrijdagmiddag 13 december jl. een autobrand plaats. De brandweer van Zevenbergen is hiervoor uitgerukt. Het verkeer ondervond hiervan enig hinder. Oorzaak van de brand is niet bekend. De verkeersafhandeling werd afgewerkt door de KLPD.

Inbraak in woning

ZEVENBERGEN: Op zaterdagavond 14 december jl. werd bij thuiskomst door de bewoners aan de Zwingelspaan ontdekt, dat er was ingebroken in hun woning. Men was de woning binnen gekomen door het vernielen van een raam aan de achterzijde van de woning. Ook een poort aan de achterzijde werd vernield. Voor zover kon worden nagegaan wordt er nog niets vermist.

Brand in container

ZEVENBERGEN: Is de brandweer uitgerukt voor een container brand aan de Touwslagerij te Zevenbergen. Dit was op zaterdag 14 december omstreeks 18.00 uur. Door de vroegtijdige ontdekking kon worden voorkomen, dat het vuur zou overslaan op het pand. Door brandweer en politie is wel geconstateerd, dat het bedrijf niet zorgvuldig omgaat met het afval. Aan de gemeente is nu gevraagd dit bedrijf aan te schrijven ingevolge de bepalingen van de Wet Milieubeheer.

Woninginbraken

ETTEN-LEUR: Gisteravond ontdekten de bewoners van een pand aan het Kromhout dat in hun woning was ingebroken. De daders waren via de achterzijde het dakterras opgeklommen en hadden vervolgens een schuifpui verbroken. Men heeft een laptop en een systeemkast van een computer gestolen.

PRINSENBEEK: Ook de bewoners van een pand aan de Haverdijk ontdekten bewoners gisteravond bij thuiskomst een inbraak. Ter plaatse bleek de voordeur te zijn ingetrapt. Er zijn diverse bankpassen, portemonnees en kostuums gestolen. Een van de agenten heeft buiten nog een wildplasser bekeurd die net niet tegen de politieauto stond te urineren.

Bron: Willem van Hooijdonk