Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-12-2002 Persberichten regio Limburg Zuid (JvK) Persberichten regionaal

Sittard.

Valse sleutel gebruikt bij diefstal uit woning.

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden kans gezien om binnen te dringen in een woning aan de Debussystraat in Sittard. Daarbij werd vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel omdat er geen braaksporen werden ontdekt. Uit de woning verdween onder meer een televisie, een radio en enkele huishoudelijke apparaten.

Spaarkas verdwenen..
Zaterdag werd tussen 02.30 uur en 07.00 uur ingebroken in café Huizinga aan de Feurthstraat in Susteren. De daders kwamen binnen door een deur aan de zijkant van het pand te forceren. De complete spaarkas werd van de muur gerukt en meegenomen. Ook werd een speelautomaat opengebroken en leeggehaald.

Invalide doelwit zakkenroller.
Een 77-jarige invalide vrouw die zich met een elektrisch invalidenwagentje verplaatst, is zaterdagmiddag in een winkel aan de Walstraat in Sittard door onbekenden van haar beurs beroofd. De vrouw is door haar ziekte afhankelijk van extra zuurstof en voert een zuurstoffles met zich mee. In de winkel schoot het zuurstofslangetje uit haar neus. Toen de vrouw uit haar tas een zakdoekje pakte en zich vervolgens voorover boog om het slangetje te pakken, werd haar beurs gerold. Aan de kassa bemerkte ze de diefstal.

Dagopbrengst restaurant gestolen.
Zaterdag werd tussen 01.00 uur en 15.00 uur ingebroken in een restaurant aan de Rijksweg Centrum in Geleen. Een deur werd uit de scharnieren gelicht om binnen te komen. Het restaurantgedeelte alsmede de bovengelegen woning werd doorzocht. De dagopbrengst, een GSM, een horloge en een pot met kleingeld werd gestolen.

Maastricht.

Inbraak via zolderraam.

Een vrij zeldzame vorm van inbraak deed zich zaterdag voor in Maastricht. Tussen 16.30 uur en 18.30 uur werd in de Vaubanstraat in Maastricht in een woning ingebroken via het zolderraampje. Vervolgens werd de bovenverdieping doorzocht. De bewoner mist enkele sieraden.

Zaterdagmiddag werd tussen 14.00 uur en 19.00 uur ingebroken in een appartement aan de Rechtstraat in Maastricht. De toegangsdeur tot het appartement werd geforceerd. Uit de woning verdwenen twee gouden ringen, een aantal cds en een GSM.

Zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Mondragonstraat. De dader moest de tuinpoort en de achterdeur forceren om binnen te komen. Een radio, een walkman en een zonnebril behoorde tot de buit van de dief.

Alcohol en verkeer..
Omdat hij zondag omstreeks 02.30 uur zonder lichten aan over de Spoorweglaan reed, vestigde een 36-jarige automobilist uit Valkenburg a/d Geul de aandacht van de politie op zich. Tijdens controle bleek hij te hebben gedronken. Een ademanalyse wees uit dat de man 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Het gevolg was een proces-verbaal, rijbewijs inleveren en een rijverbod van 7 uren.

Zakkenrollers in centrum actief..
Zaterdagmiddag en avond maakten zakkenrollers dankbaar gebruik van de drukte in het centrum van Maastricht. Vijf vrouwen werden daarvan het slachtoffer:
Een 56-jarige vrouw uit Maastricht werd zaterdagmiddag omstreeks 16.15 uur in een schoenenzaak aan de Muntstraat bestolen van haar handtas. Tijdens het schoenpassen verloor ze de tas een ogenblik uit het oog. Dat was genoeg voor de dader om toe te slaan.
Omstreeks 16.00 uur raakte een 34-jarige vrouw uit Den Haag haar portemonnee kwijt toen ze in de Muntstraat liep. Deze werd ongemerkt uit haar schoudertas gestolen. In de beurs zat een onbekend geldbedrag, een bankpas en haar rijbewijs.
Tijdens haar bezoek aan de kerstmarkt op het Vrijthof werd de GSM van een 25-jarige vrouw uit Riemst (B) uit haar rugzak gerold. Een 66 jarige vrouw uit Heerlen raakte omstreeks 18.30 uur op het Vrijthof haar beurs kwijt, vermoedelijk tijdens een bezoek aan de kerstmarkt. Hetzelfde overkwam een 35-jarige vrouw uit Tilburg eerder op de middag.

Kerkrade

Diefstal van 75 meter omheininggaas

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden vanaf een bedrijfsterrein aan de Havikweg in Landgraaf drie rollen groen geplastificeerde omheininggaas (25 x 1.50 m) gestolen. Om het terrein te betreden werd aan de achterzijde van het bedrijf de omheining vernield.

Inbraak woning.
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Stempel in Landgraaf. Aan de achterzijde werd een raam vernield om de woning te kunnen betreden. De hele woning werd doorzocht. Door de wanorde kon nog niet worden vastgesteld wat er ontvreemd werd.

Heerlen.

Hennepkwekerij in slaapkamer

De politie van Heerlen heeft zaterdagmorgen tijdens een onderzoek in een woning aan de Caumerweg, in een slaapkamer een kleine hennepplantage aangetroffen evenals 2,5 kilo gedroogde henneptoppen. De benodigde elektriciteit bleek illegaal te worden afgetapt hetgeen de bewoner, een 21-jarige man uit Heerlen, op een (onmiddellijk te betalen) naheffing van stroomleverancier Essent van duizend euro. De kamer werd door de politie leeggehaald en de installatie en verdovende middelen werden in beslag genomen. De bewoner is aangehouden en in verzekering gesteld.

Berlinerbol verraadt winkeldief.
Een oplettende medewerker van een supermarkt aan de Markt in Nuth zag zaterdagmorgen dat een onbekende vrouw een zogenaamde Berlinerbol in haar jaszak stopte en zonder deze te betalen (0,69 euro) de winkel verliet. De bedrijfsleider sprak de vrouw hier over aan, waarna de vrouw in afwachting van de politie werd aangehouden. De politie trof in de tas van de vrouw nog enkele levensmiddelen aan en ook in haar auto die op de parkeerplaats stond. De totale waarde van deze goederen was 70 euro. Ook deze spullen waren allemaal niet afgerekend aan de kassa. De vrouw, 35-jaar oud en woonachtig in Heerlen, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Alcohol en verkeer
De politie van Heerlen heeft proces-verbaal terzake het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding opgemaakt tegen een 34-jarige inwoner van Hoensbroek. Deze reed omstreeks 00.45 uur afgelopen nacht met zijn auto op de Dr. M. Luther Kinglaan in zijn woonplaats tegen het trottoir en vervolgens tegen een lichtmast. Daarbij raakte de rechtervoorzijde van de auto flink beschadigd. Getuigen zagen dat de auto probeerde weg te rijden terwijl de vonken van de wielen vlogen. Uiteindelijk stopte de bestuurder, stapte uit en liep weg. De politie wist hem op te sporen in diens woning in Hoensbroek. De man bleek onder invloed van drank te verkeren. Hij werd aangehouden. Een ademanalyse wees uit dat hij 2,3 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Bij een alcoholcontrole aan de Kleverstraat in Schimmert werd tussen 00.00 uur en 03.00 uur van 99 automobilisten een ademanalyse afgenomen. Twee daarvan bleken positief uit te vallen met respectievelijk 1,2 en 1,0 promille. Deze bestuurders kregen een proces-verbaal en een rijverbod. Verder werden er nog bekeuringen uitgeschreven voor enkele kleine overtredingen van de wegenverkeerswetgeving: rijden zonder gordel, geen rijbewijs, verlopen APK e.d.)

Een 41-jarige automobilist uit Brunssum reed vannacht omstreeks 03.30 uur op de Wieenweg tegen een lantaarnpaal. Getuigen zagen de bestuurder uit zijn auto stappen en de ter plaatse aanwezige bosschages inlopen. De politie trof hem daar even later aan. Hij bleek gedronken te hebbemn en werd aangehouden. Aan het politiebureau weigerde de man alle medewerking, hetgeen in dit geval als een misdrijf wordt aangemerkt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.