Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 15-12-2002 Mediaberichten 15 december (12.00 uur)

OSPEL Brand verwoest woonboerderij

(gezamenlijk mediabericht sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg en de politie Limburg-Noord)

Een uitslaande brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag een woonboerderij aan de Frenkenstraat in Ospel volledig verwoest. In dezelfde woning heeft zaterdagmiddag (rond 17.00 uur) ook een korte binnenbrand gewoed. De oorzaak hierbij was vermoedelijk kortsluiting of een omgevallen kaars waardoor de kerstboom vlam heeft gevat. Dit vuur is toen bestreden door de brandweer uit Nederweert. Zij heeft de woning nauwkeurig gecontroleerd en alle vuurresten zijn verwijderd. Met behulp van een timmerbedrijf is het pand vervolgens dichtgemaakt en beschermd tegen de regen. De 56-jarige bewoonster is na de eerste brand opgevangen door een vriendin. Omstreeks 04.30 uur kreeg de brandweer opnieuw een brandmelding binnen. Op basis van de melding is het korps Someren ter plaatse gegaan. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit een groot gedeelte van het dak van de woning. Omdat de vuurhaard zich op Nederweerts grondgebied bevond is de hulp ingeroepen van het brandweerkorps Nederweert. Het vuur is bestreden door 37 brandweerlieden met 8 brandweerauto`s uit Someren, Nederweert, Weert en Roermond. Omdat de dichtstbijzijnde brandput zich op ongeveer 1300 meter bevond hebben de korpsen veel manschappen en voertuigen in moeten zetten om de aanvoer van water naar de woonboerderij te verzorgen. Het vuur was om 06.35 brandmeester. Nog tot ver in de ochtend is de brandweer bezig geweest met nablussen en opruimen. Over de oorzaak van de tweede brand en de omvang van de schade is op dit moment nog niets bekend.

HELDEN Aanhoudingen na mishandeling

HELDEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 19-jarige man uit Meijel aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van een mishandeling op het Mariaplein. Deze mishandeling gebeurde rond 2.50 uur. Een 17-jarige Baarlonaar heeft van de mishandeling aangifte gedaan bij de politie. Hij verklaardedat hij door de verdachte zonder reden in zijn gezicht was geslagen. De verdachte man uit Meijel is ingesloten op het politiebureau. De politie is gestart met een onderzoek. Tijdens de aanhouding was het erg druk op het Mariaplein. Een 24-jarige man uit Bonn riep opruiende opmerkingen tegen de politie. Hierop droeg de politie hem op het plein te verlaten. Nadat hij ook een tweede vordering negeerde heeft de politie hem aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau in Venlo waar hij is ingesloten.

HELDEN Gewonde na zinloos geweld

HELDEN Een 32-jarige man uit Koningslust raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag gewond nadat hij door een onbekende van zijn fiets werd getrokken. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval.

Omstreeks 2.00 uur fietste de man over de Molenstraat. Een groepje van 7 a 8 jongeren stak de straat op dat moment schuin over. Een van de jongens pakte de fiets van het slachtoffer vast. De man kwam hierdoor ongelukkig ten val. Hij viel met zijn gezicht op de grond. Naast diverse schaafwonden aan gezicht en hand had hij een gezwollen neus en een stukje van een tand. De man stond na zijn val op een sloeg een van zijn belagers. Hij wist vervolgens zijn fiets op te rapen en is naar huis gegaan. Daar bleek dat hij behoorlijk letsel had waarmee hij naar de EHBO van het ziekenhuis is gegaan. De politie komt graag in contact met getuigen. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).