Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 15-12-2002 Mediaberichten 15 december (14.40 uur)

ROERMOND Twee verdachten aangehouden

ROERMOND Zaterdagavond heeft de politie twee vrouwen aangehouden op verdenking van het plegen van diefstal. Het tweetal had gegeten in een restaurant op de Markt. Na het afrekenen bleek dat ze een kerstman ter waarde van 150 gulden, een lamp ter waarde van 45 euro en een peper en zout-stel hadden ontvreemd. De politie kon het tweetal, 24 en 26 jaar en woonachtig in Brugge, op de St, Nicolaasstraat aanhouden. Ze waren beide sterk onder invloed van alcohol. Het tweetal is overgebracht naar het bureau in Roermond. Zondagmorgen zijn ze na verhoor in vrijheid gesteld.

ROERMOND Aanhouding twee verdachten na vechtpartij

ROERMOND In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van geweld. Op het Stationsplein was het rond 3.00 uur s nachts onrustig. De politie hield er twee mannen aan nadat zij ervan werden verdacht een tweeatal personen te hebben geslagen. De aanleiding hiervoor is op dit moment nog niet duidelijk. De twee slachtoffers, een 19-jarige en een 24-jarige Reuvernaar hebben bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. Beide verdachten, een 28-jarige Roermondenaar en een 27-jarige uit Schinveld zijn zaterdagmiddag na verhoor in vrijheid gesteld. De politie heeft bij haar optreden twee diensthonden ingezet. Nadat de aanhoudingen waren verricht keerde de rust weer terug op het Stationsplein.

VENLO Aanhouding in drugszaak

VENLO Zaterdagmorgen heeft de politie een 53-jarige man uit Dusseldorf aangehouden op verdenking van drugsbezit. Rond 11.00 uur werd een patruille op de Parade door een voorbijganger aangesproken. de man was getuige geweest van een drugsdeal. De politie controleerde de man die door de getuige werd aangewezen. Deze man, de 53-jarige verdachte, was in het bezit van 300 gram Marihuana. Hij verklaarde dat hij de drugs voor 1125 euro had gekocht. De marihuana is in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt.

VENRAY Winkeldief aangehouden

VENRAY Een 35-jarige poolse vrouw is vrijdagmiddag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De bedrijfsleidster van een drogist aan de Grotestraat volgde de vrouw nadat klanten gezien hadden dat de vrouw artikelen in tassen stopte, duidelijk met het idee om niet te betalen. In een nabijgelegen winkel hield de bedrijfsleidster de vrouw aan. Zij was in gezelschap van drie anderen (een vrouw en twee mannen). Deze laatste drie wisten te ontkomen. De verdachte vrouw had een tas bij zich waarin artikelen zaten met een vermoedelijke waarde van 2000 euro. De politie bracht de vrouw over naar het politiebureau waar bleek dat ze nog 23 dagen had openstaan. De vrouw is ingesloten.

VENLO/BLERICK Zes boetes bij alcoholcontroles

VENLO/BLERICK De politie heeft zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag op verschillende plaatsen in Venlo en Blerick alcoholcontroles gehouden. In totaal zijn 570 bestuurders gecontroleerd. Hiervan zijn zes automobilisten bekeurd omdat ze teveel alcohol genuttigd hadden. Zij kregen hiervoor rijverboden opgelegd variërend van 1 tot 7 uur en proces verbaal is opgemaakt. De controles vonden plaats op de Koninginnesingel, Keulsepoort en Havenkade in Venlo en op het Zuiderbrug trace in Blerick. De politie controleerde er op alcohol tussen 21.00 uur s avonds en 05.00 uur s nachts. Behalve de alcoholovertredingen bekeurde de politie zeven keer voor andere overtredingen; 5 keer voor verlichting, een keer voor het rijden door rood licht en een keer omdat de autogordel niet gedragen werd.