Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 15-12-2002 Mediaberichten 15 december (laatste berichten)

ECHT Aanhouding verdachte (2)

ECHT Zondagmiddag belde een vriend van de aangehouden man uit Munstergeleen. De vriend (leeftijd onbekend) eveneens uit Munstergeleen verklaarde dat hij degene was die de kopstoot had uitgedeeld en dat zijn vriend onterecht is aangehouden. De eerder aangehouden verdachte is door de politie in vrijheid gesteld. De beller zal zich bij de politie melden.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 21-jarige man uit Munstergeleen aangehouden. De man wordt verdacht van het uitdelen van een kopstoot in een café aan de Bovenste Straat. Een getuige verklaarde dat een18-jarige man uit Born onder het dansen een kopstoot kreeg van de verdachte. Bij de komst van de politie was het slachtoffer (de man uit Born) nog aanspreekbaar. Al pratende viel hij weg waarop de ambulance werd gewaarschuwd. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard.

VENLO Twee verdachten aangehouden

VENLO Zondagmorgen ontdekte de beheerder van een sporthal aan de Leuterweg dat er mensen in de sporthal aanwezig waren. De gewaarschuwde politie trof twee 17-jarige jongens aan. Een uit Enschede en de ander uit Venlo. Beide verdachten zijn aangehouden. Ze zijn na verhoor en het opmaken van het proces verbaal in vrijheid gesteld. Het tweetal kreeg vermoedelijk toegang tot de sporthal door een raam te forceren.

POSTERHOLT / St ODILIENBERG 34 Snelheidsboetes

POSTERHOLT / ST ODILIENBERG Bij snelheidscontroles heeft de politie zondag 34 hardrijders bekeurd.

POSTERHOLT - Op de Provincialeweg controleerde de politie zondag de snelheid van 135 passanten. Hiervan overschreden er vijf de maximale limiet van 80 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 117 km per uur. Op de Vlodropperweg controleerde de politie zondag de snelheid van 76 passanten. Hiervan overschreden er vier de maximale limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 73 km per uur.

ST ODILIENBERG - Op de Schaapsweg controleerde de politie zondag de snelheid van 56 passanten. Hiervan overschreden er 25 de maximale limiet van 30 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 53 km per uur.

LIMBURG-NOORD 773 Snelheidsboetes

LIMBURG-NOORD Vrijdag 13 december heeft de politie bij snelheidscontroles op verschillende plaatsen in de regio 773 hardrijders bekeurd.

VENLO In Venlo controleerde de politie de snelheid van het verkeer op de Burgemeester van Rijnsingel, de Kaldenkerkerweg en de Weselseweg. op deze plaatsen zijn respectievelijk 2510, 3230 en 1380 voertuigen gecontroleerd. Daarbij werden respectievelijk 120, 427 en 95 processen verbaal opgemaakt. De hoogstgemeten snelheid op de Burg. van Rijnsingel bedroeg 72 km per uur bij een limiet van 50 km per uur, op de Kaldenkerkerweg 81 km per uur bij een limiet van 50 km per uur en op de Weselseweg 90 km per uur bij een limiet van 60 km per uur.

YSSELSTEYN Op de Peelweg controleerde de politie vrijdag de snelheid van 1060 passanten. Hiervan overschreden er 100 de maximale limiet van 80 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 115 km per uur.

STEYL De politie controleerde de snelheid van 1292 passanten op de Roermondseweg. Hiervan reden er 31 harder dan de toegestane limiet van 50 km per uur. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 95 km per uur.

SWALMEN 337 snelheidsboetes

SWALMEN Bij diverse snelheidscontroles heeft de politie van Swalmen in de week van 7 tot 14 december 337 boetes uitgereikt. In totaal werd de snelheid gemeten van 4772 voertuigen. De controles werden uitgevoerd in Swalmen (Bosstraat en Peelveldlaan), Reuver, (Rijksweg, Kesselseweg, Keulseweg, en Streekweg) en Roermond (Oranjelaan, Elmpterweg, Broekhin Zuid en Bredeweg). Op dit moment is niet bekend hoe hoog per controleplaats de hoogstgemeten snelheid was.