Korps: Groningen, plaats: Diverse 15-12-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 15 december 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: ongeval met letsel
Op de Laan 1940-1945 (westelijke ringweg) is zaterdagochtend een 33-jarige Stadjer gewond geraakt na een ongeval. De automobilist was op de ringweg tegen een stilstaande politieauto met optische signalen gereden. De politieagenten hadden de auto ter beveiliging op de ringweg neergezet in verband met een eerder eenzijdig ongeval en waren bezig om de betrokken bestuurder uit de auto te halen. Het slachtoffer is met nekletsel naar een ziekenhuis vervoerd. Vlak voor de plaats van dit ongeval ontstond wederom een ongeval, waarbij nog drie voertuigen betrokken waren. Een 22-jarige vrouw uit Ulrum werd bij deze aanrijding van achteren aangereden en werd met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft beide ongevallen opgenomen. Direct na het laatste ongeval is de ringweg tussen het Vrijheidsplein en het Hoendiep tijdelijk afgezet.

Groningen: winkeldief aangehouden
De politie heeft zaterdagochtend in een elektronicawinkel aan het Damsterdiep een 32-jarige man uit Groningen aangehouden voor winkeldiefstal. De Stadjer had achter uit de winkel een DVD-speler in zijn tas gedaan en maakt aan de caissière kenbaar dat hij het apparaat zonder kassabon wilde ruilen. Het personeelslid had de truc echter door, waarna de man kon worden aangehouden. Op het politiebureau bekende de verdachte de diefstal te hebben gepleegd. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: straatrovers aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht een 23-jarige man uit Emmen en 30-jarige man uit Ierland aangehouden voor diefstal met geweld. Surveillerende agenten zagen en hoorden dat de Ier een 22-jarige Stadjer klappen gaf en geld eiste. De Emmenaar koos het hazenpad bij het zien van de agenten. Zowel de Ier als de Emmenaar konden worden aangehouden. De Stadjer was door beide straatrovers op de nek gesprongen en had hij meerdere klappen gekregen. Een van de mannen had een geldbedrag van het slachtoffer weggenomen. De verdachten zijn ingesloten. Het slachtoffer doet aangifte. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: brandstichter aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht in de Vinkenstraat een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden voor brandstichting. De jongen had samen met andere jongeren diverse goederen op straat gegooid en deze in de brand gestoken. De politieagenten troffen alleen de Stadjer met een andere 19-jarige jongen bij het vuur aan. Na verhoor bleek dat de 19-jarige geen strafbare feiten had gepleegd. De politie stelt een onderzoek in naar de brandstichting en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Groningen: Stadjer in elkaar geslagen door zeven mannen De politie heeft met behulp van het cameratoezicht in de Poelestraat zeven mannen aangehouden na openlijke geweldpleging van een 19-jarige man uit Groningen. De Stadjer werd om onduidelijke reden door de zeven mannen in de leeftijd van 16, drie keer 17, twee keer 29 en twee keer 31 jaar, allen uit Groningen, in elkaar geslagen. De mishandeling begon toen een 17-jarige verdachte een riem pakte en het slachtoffer hiermee begon te slaan. Vervolgens maakten alle verdachten zich schuldig aan het slaan of schoppen van de 19-jarige. Alle verdachten zijn ingesloten. Omtrent het letsel van het slachtoffer is niets bekend. Van de man zal een aangifte worden opgenomen. De politie beschikt over camerabeelden van de openlijke geweldpleging.

Aduard: twee vrouwen gewond bij aanrijding
Op de Friesestraatweg zijn twee vrouwen van 34 jaar, respectievelijk uit Groningen en Zwiggelte, gewond geraakt, nadat zij in een auto waren aangereden door een 23-jarige man uit Winschoten. De vrouwen waren juist opgetrokken bij het groene verkeerslicht toen de Winschotenaar in zijn auto hun van achteren aanreed. De slachtoffers bleken nekklachten te hebben en zijn beiden naar een ziekenhuis overgebracht. De politie heeft het ongeval opgenomen.

Ezinge: brommobiel over de kop
Op de Zuiderweg is zaterdagmiddag een 23-jarige vrouw uit Ezinge na een ongeval met een brommobiel gewond geraakt. De vrouw zat naast haar 28-jarige vriend op het moment dat deze door gladheid de controle over het stuur verloor. Het brommobiel sloeg vervolgens over de kop. De vrouw is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de aanrijding opgenomen.

Grijpskerk: alcomobilist aangehouden
In de Molenstraat heeft de politie zaterdagnacht een 33-jarige man uit Oldekerk aangehouden voor rijden onder invloed. Een blaastest wees uit dat de Oldekerker alcohol had gedronken. Op het politiebureau bleek dat de verdachte 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. De man moet zijn rijbewijs inleveren en werd door de agenten ingevorderd. Aan de alcomobilist is een dagvaarding uitgereikt. Hij kon na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: man aangehouden
De politie heeft zaterdagnacht op de Oude Schans een 30-jarige man uit Termunten aangehouden voor belediging en baldadigheid. Tijdens het toezicht op het uitgaansleven kwam de verdachte, die onder invloed van drank verkeerde, op de politieagenten af. Hij sloeg plots met kracht op de auto, spuugde de Termuntenaar in de richting van de agenten en poogde hij een spiegel van de auto af te trappen. De agenten rekende de man vervolgens in. Na afloop bleek dat er geen schade aan het voertuig was ontstaan. De man is door de politie gehoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoogezand: alcomobilist rijdt zonder rijbewijs
Een 41-jarige man uit Sappemeer is zaterdagnacht op de Kielsterachterweg door de politie aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man in zijn auto slingerend rijden. Na een blaastest bleek dat de verdachte alcohol had gedronken. De man bleek
1,65 promille alcohol in het bloed te hebben. Daarnaast bleek dat de man niet over een geldig rijbewijs beschikte. Aan de verdachte werd een dagvaarding meegegeven. Hij krijgt van de politie een proces-verbaal.

Scharmer: omstanders helpen politie bij aanhouding De politie heeft zaterdagavond op de Hoofdweg een 33-jarige man uit Schildwolde aangehouden voor mishandeling, vernieling en wederspannigheid. De Schildwoldenaar had eerder op de avond zijn ex-vriendin geslagen en was daarna naar een horecagelegenheid aan de Hoofdweg gegaan. De man werd vervolgens buiten de bar door de agenten aangehouden, waarna hij volledig door het lint ging. De verdachte schopte vervolgens een raam van de bar in, waarna agenten hem met pepperspray bespoten. De man bleef wild en pas met behulp van de eigenaar en bezoekers van de bar kon de verdachte worden overmeesterd. Alle omstanders waren ten tijde van het gebeuren zeer behulpzaam naar de politie. De Schildwoldenaar is ingesloten. Hij zal worden gehoord.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)