Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 15 december 2002

* BENOEMING DIRECTEUR PLAATSVERVANGEND KORPSCHEF POLITIE ROTTERDAM-RIJNMOND

Bij Koninklijk Besluit van donderdag 12 december jl. is met ingang van 1 januari 2003 commissaris J.A.J.T. (Hans) Vissers (48) benoemd tot Directeur plaatsvervangend korpschef van de politie Rotterdam-Rijnmond. De heer Vissers volgt in die functie de commissaris C.M. Ottevanger op, die met ingang van 1 oktober jl. het korps verliet en per die datum werd benoemd in de functie van coördinerend adviseur voor de politiesamenwerking tussen Nederland en Suriname.

Sinds 1999 maakt commissaris Vissers als Directeur Justitiële Bedrijfsvoering deel uit van de korpsleiding van de politie Rotterdam-Rijnmond. In die functie is hij verantwoordelijk voor de Districtsrecherche van de negen districten van het korps, de Regionale Recherchedienst, de Zeehavenpolitie, de Dienst Centrale Taken, de Dienst Executieve Ondersteuning en het Bureau Interne Zaken. Daarbij was hij nauw betrokken bij de ombouw van het korps naar een procesgeoriënteerde, fijnmazige organisatie en, operationeel gezien, de Millenniumwisseling en het Europees Kampioenschap Voetbal in 2000 en de Euroconversie in 2002.

De heer Vissers werkte na zijn studie aan de Nederlandse Politie Academie van 1976 tot 1992 in diverse functies bij de toenmalige Gemeentepolitie Eindhoven. Ter voorbereiding op de politiereorganisatie in 1994 werkte hij als Directeur Politie, tevens plaatsvervangend korpschef, bij de politie Brabant-Noord, waarna in 1999 zijn benoeming als Directeur Justitiële Bedrijfsvoering bij de politie Rotterdam-Rijnmond volgde. Commissaris Vissers maakt momenteel onder meer deel uit van de Stuurgroep Regionale Interdisciplinaire Fraudebestrijding, Programmaraad van het Instituut voor Criminaliteitsbeheersing en Recherchekunde, de Coördinatiecommissie Zware Criminaliteit en de Begeleidingscommissie van het onderzoek naar de moord op Pim Fortuijn.

In zijn nieuwe functie zal de heer Vissers zich onder meer gaan bezighouden met het proces Opsporing en de coördinatie van de crisisbeheersing. Tevens wordt hij verantwoordelijk voor vier districten van het korps, de Regionale Recherche Dienst en de Zeehavenpolitie.

De benoeming komt op een moment dat het korps Rotterdam-Rijnmond zich geplaatst weet voor grote uitdagingen. Zo zijn daar eerst en vooral de doelen die het korps zich, samen met onze partners, heeft gesteld voor het veiliger maken van stad en regio en de speerpunten die daarbij zijn benoemd: bestrijding van geweld en drugsoverlast en het terugdringen van de jeugdcriminaliteit.

Daarnaast bezint het korps zich met de onlangs ingezette Actie Focus -'alles uit de kast voor veiligheid'- op haar werkwijze met als doel optimale inzet voor wijkpolitie en opsporing.

Deze uitdagingen vragen niet alleen om de gemotiveerde inzet van alle medewerkers in het korps. Zij vragen ook om een korpsleiding die op enthousiaste en bezielende wijze sturing geeft aan het operationele werk en de ondersteunende werkprocessen. De korpsleiding is ervan overtuigd dat Hans Vissers in zijn nieuwe functie van Directeur Plaatsvervangend Korpschef aan zo'n korpsleiding een belangrijke bijdrage zal leveren.

Copyright © 2002 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer