Nederlandse Spoorwegen Persbericht
Utrecht, 22 november 2002
Nieuw Spoorboekje vanaf zaterdag te koop
Nieuwe dienstregeling vanaf 15 december

Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling in bij alle Europese spoorwegbedrijven. Deze dienstregeling is geldig tot en met 13 december 2003. De nieuwe NS-dienstregeling kent geen grote wijzigingen. Wel rijden er op een aantal trajecten meer treinen en zijn er op een aantal trajecten geringe wijzigingen in de vertrek- en aankomsttijden. Vanaf zaterdag 23 november zijn het nieuwe Spoorboekje, Reisplanner en Planner Plus te koop bij de NS-verkooppunten en bij AKO, Bruna en VVV.

De Planner Plus is dit jaar vernieuwd. Deze planner bevat alle openbaar vervoer-verbindingen: trein, bus, tram, metro en boot. Ook de stationsvoorzieningen, stations- en omgevingsplattegronden en loop-, fiets-, en autoroutes van station naar ieder adres en terug staan in de Planner Plus. Bezitters van de Planner Plus kunnen deze informatie iedere twee weken updaten via internet.

In de weekenden, de Kerstperiode (van 23 december 2002 tot en met 3 januari 2003) en de zomermaanden (van 7 juli tot en met 15 augustus 2003) maken minder reizigers gebruik van de trein. De dienstregeling is daarop afgestemd. Ook die informatie is integraal opgenomen in het Spoorboekje, Reisplanner en Planner Plus.


* * * * * *

Noot aan de redactie - in de bijlage het overzicht van de belangrijkste veranderingen