Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie presenteert visie op detailhandel

10-12-2002
De detailhandel heeft de afgelopen jaren in de provincie Utrecht een grote vlucht genomen. Vooral grootschalige megastores en bouwmarkten hebben zich aan de rand van de gemeenten gevestigd. Hoe kan je deze economische ontwikkeling zo goed mogelijk begeleiden en tegelijkertijd wildgroei van de detailhandel voorkomen?

Die vraag staat centraal tijdens het symposium "Werk aan de winkel!" dat op 16 december door de provincie Utrecht wordt georganiseerd. Aanleiding voor deze bijeenkomst is een eerste proeve van een provinciale visie op de detailhandel die onlangs in GS is behandeld. Tijdens het symposium zal de visie voor het eerst worden gepresenteerd en wil de provincie met betrokken gemeenten en bedrijfsleven praten over de inhoud en vooral de uitvoerbaarheid van deze visie. Een belangrijk aspect in het plan is het opzetten van een toetsingskader, aan de hand waarvan projecten voor de detailhandel met een bovenlokaal effect gezamenlijk zullen worden beoordeeld.

Programma
Het programma zal worden ingeleid door Annie Kamp, gedeputeerde economische zaken, en bevat een korte presentatie van de provinciale visie, gevolgd door een reactie vanuit de commerciële markt door Ahold Vastgoed en een case study over regionale planning van de detailhandel in Zuid-Holland. De bijeenkomst staat onder leiding van presentator Kees Mijnten. Aanvang: 14.45 uur. Locatie: Paushuize, Kromme Nieuwe Gracht 49.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl