Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-12-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.30 uur

Geluidsoverlast

IJSSELSTEIN Op zondag 15 december werd een man aangehouden voor het herhaaldelijk veroorzaken van geluidsoverlast.

Rond 10.10 uur kreeg de politie de melding van geluidsoverlast veroorzaakt door een bewoner van een woning aan de Kerkstraat. Toen zij ter plaatse kwamen, hoorden zij al van verre zeer luide muziek. Meerdere buurtbewoners spraken de politiemensen aan en klaagden over de herrie.

Ondanks meerdere malen aanbellen, op de ramen kloppen en op de deur bonken, reageerde de bewoner niet. Nadat de politiemensen een machtiging tot binnentreden van een Hulp Officier van Justitie hadden gekregen, werd een ruitje van de woning vernield en konden politiemensen de woning binnen. In de woning spraken zij met de 24-jarige mannelijke bewoner. Hem werd duidelijk gemaakt dat de door het veroorzaakte geluidsoverlast ontoelaatbaar was. Hij kreeg een waarschuwing en de politiemensen vertrokken.

Na een half uur had de 24-jarige Nieuwegeiner weer zijn muziek hard gezet. De politiemensen gingen weer ter plaatse en waarschuwde hem voor de laatste maal. De volgende keer zou de geluidsapparatuur in beslag worden genomen. De politiemensen hadden zich bij wijze van spreken nog niet omgedraaid, of de muziek ging weer op turbo. Daarop werd de verdachte aangehouden en werd de geluidsinstallatie in beslag genomen. Daarna keerde de zondagsrust weer.

Aanrijding

NIEUWEGEIN Op zondag 15 december raakte een vrouw licht gewond bij aan aanrijding tussen twee autos.

Rond 13.05 uur reed een 48-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede over de Vreeswijksestraatweg en sloeg linksaf de Binnenwal op. Daarbij verleende hij geen vrije doorgang aan een hem over de Vreeswijksestraatweg tegemoetkomende 22-jarige automobilist uit Nieuwegein. Een aanrijding was het gevolg.

Een 69-jarige vrouwelijke inzittende van de Nieuwegeiner raakte door de aanrijding licht gewond. Zij klaagde over pijn in haar nek en is voor onderzoek per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Snelheidscontroles

LOPIK / NIEUWEGEIN De politie heeft op zondag 15 december op meerdere plaatsen snelheidscontroles gehouden.

Tussen 14.30 uur en 16.30 uur werd gecontroleerd op de Provincialeweg N 210 in Lopik. Van de 1030 voertuigen reden er 38 harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/u.

Op de Plettenburgerbaan in Nieuwegein werd van 14.30 uur tot 17.45 uur de snelheid van de passerende voertuigen vastgelegd. 1810 Bestuurders hielden zich aan de maximumsnelheid van 70 km/u, 200 bestuurders reden sneller. De bestuurder met de meeste haast reed 108 km/u.