NCD

PERSBERICHT, 16 december 2002

Strategie bepalen niet eenvoudig voor jonge directeuren

De moeilijkste aspecten in hun eerste directeursfunctie vinden directeuren de strategie richting markt en relaties met grote klanten en het doorgronden van financiële rapportages. Dit is een van de conclusies uit het onderzoek dat het NCD, Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen, gedaan heeft naar de beleving van hun eerste directeursfunctie. Het NCD-onderzoek is uitgevoerd onder 2.700 leden van het NCD. 37% hiervan deed mee aan het onderzoek.

Enkele conclusies:
Directeuren ervaren commissarissen als de meest constructieve interne stakeholder. Nieuw benoemde directeuren moeten zelf hun weg zoeken in het leren kennen van concurrenten, afnemers en leveranciers. Van een inwerkperiode is zelden sprake. De helft van alle directeuren koos vooral voor het beroep van directeur vanwege de zelfstandigheid waarmee ze kunnen functioneren.

Onderzoek balans zakelijk- / privé-leven
Het volgende onderzoek dat het NCD begin 2003 onder zijn leden houdt is een onderzoek naar de balans tussen zakelijk- en privéleven. Het NCD bestaat dan vijftig jaar, alle lustrumactiviteiten staan in het teken van de kunst van het leven. De balans zakelijk- / privé-leven maakt hier onderdeel van uit.