DE BREED EN PARTNERS

Beloningen in ICT stijgen minder, maar er is geen loonstop.

Persbericht, Voor onmiddellijke publicatie

Uit het continue onderzoek van De Breed & Partners naar de beloningen van ICT-ers (zowel in de ICT branche als bij niet-ICT bedrijven) blijkt dat de beloningen van ICT-ers nog steeds stijgen, maar minder hard dan voorgaande jaren.

In het derde kwartaal van 2002 is de totale beloning t.o.v. het derde kwartaal van 2001 gemiddeld met 3,3% gestegen. De afgelopen jaren was dit gemiddeld de 7% à 8%. Onder totale beloning verstaat De Breed & Partners alles wat met beloning te maken heeft, dus salaris (vast en variabel), reiskosten- en autoregelingen, onkostenvergoedingen, (pensioen)verzekeringen en bedrijfssparen.

Opvallend is dat de gemiddelde beloning halverwege het jaar (dus het tweede kwartaal 2002 t.o.v. tweede kwartaal 2001) nog 7,4% was.

Uitgesplitst naar vast en variabel salaris zien we vooral een interessante ontwikkeling op het gebied van het variabele salaris. Minder mensen komen hiervoor in aanmerking, maar de variabele beloning van de personen die hiervoor in aanmerking komen is gemiddeld wel hoger. De totale variabele beloning is nagenoeg gelijk gebleven. De totale vaste beloning is met 3,4% gestegen. (In het tweede kwartaal van 2002 t.o.v. het tweede kwartaal van 2001 was dit nog 6,7%)

De mobiliteitvergoeding (auto en reiskosten) ziet nog steeds een kleine stijging zowel in waarde als in hoeveelheid mensen die hiervoor in aanmerking komen. Ondanks de slechte marktomstandigheden, wordt dus kennelijk niet fors gesneden in dit onderdeel.

Tot slot lijken bedrijven meer te investeren in het nog zittende personeel. Dit leidt De Breed & Partners af uit het feit dat er meer cursussen gevolgd worden door ICT-ers.

Concluderend kan gesteld worden dat nieuwe krachten binnen een bedrijf lager worden ingeschaald, maar dat 'zittend personeel' nog steeds door kan groeien, zij het minder dan voorgaande jaren.


---- einde persbericht ----

Meer informatie:
Esther Ramakers, Consultant De Breed & Partners ramakers@debreed.nl

076-5654321
http://www.debreed.nl

16 dec 02 14:07