Politie Gelderland-Midden

Man verdacht van verkrachtingen Arnhem-Zuid aangehouden Publicatiedatum: 16-12-2002

Op 9 december j.l. is een 19-jarige man uit Arnhem aangehouden. Hij wordt verdacht van het met geweld of bedreiging met geweld plegen van vier berovingen met verkrachtingen c.q. het plegen van ontuchtige handelingen, gepleegd in oktober en november in Arnhem Zuid. In een geval had hij een medeplichtige, een 20-jarige man uit Arnhem. Deze werd vandaag, 16 december aangehouden.
Het onderzoek wordt verricht door het Bureau Zeden van de Politie Gelderland-Midden in samenwerking met de unit Zuid van het district Arnhem Veluwezoom.

Op 12 oktober werd een 20-jarig meisje bedreigd met een pistool en verkracht op de Grondelstraat.
Op 19 oktober werd een 21-jarige vrouw op de Kroonse wal / Bredasingel bedreigd met een pistool. Zij werd beroofd van onder meer een telefoon en verkracht. Hierbij was nog een tweede dader betrokken. Een 20-jarige man uit Arnhem werd vandaag, maandag 16 december, verdacht van medeplichtigheid aan verkrachting en diefstal met geweld, aangehouden en in verzekering gesteld.
Op 14 november j.l. 's avonds laat, werden t.o.v. een 25-jarige vrouw op de Groningensingel ontuchtige handelingen gepleegd, waarna zij werd beroofd..
Op 23 november werd een 62-jarige vrouw in het portiek van een flat aan het Sint Gangulphusplein beroofd en verkracht. Naar aanleiding van deze laatste aangifte meenden gebiedsagenten de verdachte te herkennen op basis van het signalement dat de vrouw van de dader gaf.
De man werd aangehouden, maar bij een spiegelconfrontatie niet voor 100 % herkend door de aangeefster. Wel werd in overleg met de officier van justitie DNA van de verdachte afgenomen. Vergelijkend DNA-onderzoek in deze verkrachtingszaak en de twee andere verkrachtingszaken bracht aan het licht, dat de 19-jarige voor alle drie zaken in aanmerking komt. De man is daarop op 9 december opnieuw aangehouden en in verzekering gesteld. Hij is vrijdag 13 december voorgeleid aan de Rechter Commissaris die hem vervolgens in bewaring heeft gesteld.
De politie doet verder onderzoek naar soortgelijke delicten.

voor nadere informatie:
Peter Meijer bureau communicatie
tel. 026-3524308

---