Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

maandag 16 december 2002

Italiaan in been geschoten

BREDA: Een 21-jarige Italiaanse vrachtwagenchauffeur is gisteravond in zijn rechterbeen geschoten. Het slachtoffer vertelt dat de dader een negroïde man is waarvan hij cocaïne wilde kopen.

De man werd omstreeks 18.30 uur door een touringcarchauffeur aangetroffen nabij de kruising Weerrijssingel-Haagweg. Hij werd door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis alwaar hij aan zijn verwonding werd behandeld. Vanmorgen heeft hij het ziekenhuis verlaten. Hij vertelt dat een negroïde man, waarvan hij cocaïne wilde kopen, hem in zijn rechterbeen had geschoten. Tijdens de transactie was de schutter kennelijk kwaad geworden, de Italiaan begreep niet waarom dat het geval was. De vrachtauto van de chauffeur werd aangetroffen op de Graaf Hendrik III laan. Op dit moment is niet duidelijk waar het incident exact heeft plaats gevonden. Medewerkers van het team Tuinzigtlaan nemen vandaag een uitgebreide aangifte op.

Politie houdt autodief aan

BREDA: Op de Jan Darkennisstraat werd gisteren een zwarte Volkswagen Golf gestolen. In Tilburg werd gistermiddag een 30-jarige Bredanaar aangehouden die met deze auto over de Trompstraat reed. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie houdt man aan ter zake bedreiging

BREDA: Een melding van geluidsoverlast heeft gisteravond, omstreeks 23.30 uur geresulteerd in de aanhouding van een 43-jarige Bredanaar, die de agenten die ter plaatse kwamen, bedreigde met een mes. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De agenten hoorden luide muziek uit de woning komen. Na lang aanbellen aan de voordeur kwam de bewoner naar buiten. In zijn handen had hij een mes dat hij in de richting van de agenten hield. Een van de agenten sommeerde de verdachte om het mes weg te leggen. Hij voldeed hier niet aan en ging even later snel naar binnen. Hierna is de verdachte, die een verwarde indruk maakte, in zijn woning aangehouden ter zake bedreiging. Het gaat om een 43-jarige Bredanaar. Hij is vanmiddag in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

BREDA: Bij een groothandel aan de Konijnenberg is gisteren ter zake winkeldiefstal een 42-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij had een aantal sloffen sigaretten gestolen. In eerste instantie gaf zij een valse naam op. Zij bleek dit te hebben gedaan vanwege een winkelverbod en een nog openstaand vonnis waarvoor zij inmiddels is ingesloten.

Politie houdt man aan ter zake mishandeling en vernieling

BREDA: De politie heeft gisteravond omstreeks 23.55 uur op de Havermarkt een 22-jarige Bredanaar aangehouden. De man nuttigde gisteravond in een broodjeszaak een consumptie. In de zaak gedroeg hij zich erg vervelend door het peper- en zoutstel en de servethouder op de grond te gooien. Ook wierp hij een handdoek in de wc-pot. De eigenaar wilde de man daarop aanspreken en pakte hem bij zijn rechterbovenarm. De verdachte sloeg daarop met zijn vuisten de eigenaar op diens lichaam, die daardoor op de grond viel en in zijn val een tostiapparaat meesleurde. Uiteindelijk slaagde de eigenaar van de zaak met een vriend de recalcitrante jongeman onder controle te krijgen. Hij is overgedragen aan de politie en ingesloten. Ook tegenover de agenten gedroeg de man zich erg agressief. In de dienstauto probeerde hij een agent te schoppen en in het cellencomplex Mijkenbroek heeft hij een deur vernield.

Inbraken

BREDA: Gisteren is ingebroken in een bedrijf aan de Konijnenberg. Men heeft aan de zijkant een ruit vernield. Uit de showroom heeft men diverse apparaten weggenomen.

BREDA: Bij thuiskomst hebben de bewoners van een pand aan de Baronielaan gisteravond ontdekt dat bij hen was ingebroken. Men heeft om toegang te verkrijgen een steen door een schuifpui gegooid. Men is daarna door het ontstane gat naar binnen gegaan. Uit de woning heeft men een flatscreen gestolen. Verder lijken er vooralsnog geen goederen te zijn gestolen.

BREDA: Ook een woning aan de Cijnsbroek is gisteravond door inbrekers bezocht. Bij thuiskomst van de bewoners zat de voordeur op de knip en bleken de terrasdeuren open te staan. De inbrekers hebben het slot van de tuindeur middels de Bulgaarse methode geforceerd. Uit de woning zijn diverse goederen weggenomen zoals een computer, een mobiele telefoon, een dvd-speler en geld.

Zakkenroller

Een zakkenroller heeft gistermiddag omstreeks 14.15 uur toegeslagen op de Ginnekenstraat. Uit een tas van een 40-jarige vrouw uit Breda werd de portemonnee gestolen. De betrokkene had kort daarvoor gepind bij een bank aan de Oude Vest. In de winkel ontdekte ze de diefstal. Er bleek slechts 90 euro met haar pas gepind te zijn, meer kon er niet mee worden opgenomen.

Bron: Willem van Hooijdonk