Korps: Groningen, plaats: Groningen 16-12-2002
Uitzending Opsporing Noord
Maandag 16 december 2002

In de uitzending van het opsporingsprogramma Opsporing Noord die dinsdagavond wordt uitgezonden wordt aandacht gevraagd voor zeven zaken en een service-item.

Zo wordt er aandacht besteed aan de moord of doodslag op een man in zijn woning aan de Uranusstraat in de stad. Verder een inbraak woning waarbij een pasje met pincode werden weggenomen en later met de pas in Froombosch werd gepind. De kijkers wordt ook gevraagd om informatie over een brandstichting in een spoortunnel in Winschoten. Er kan daarnaast gereageerd worden op beelden van een diefstal van cds uit een winkel. Een vrouw bedreigt de winkelier hierbij in woorden met de dood. Ook worden kledingstukken en een foto van het stoffelijk overschot van een man getoond, die in het water van het Boterdiep is aangetroffen. Printjes worden getoond van de daders van een diefstal van een pinpas en het pinnen daarmee bij een bank. Tenslotte vraagt de politie de aandacht voor een soortgelijke diefstal, waarna met de weggenomen pinpas geld wordt gepind. In deze zaken worden prints van de daders getoond.

Het service-item gaat over de buurt- en jeugdagent en de rol die zij hebben in de aanloop naar de jaarwisseling toe. Naast de hiervoor genoemde onderwerpen wordt er een terugkoppeling gegeven over de vorige uitzendingen en de behaalde resultaten.

Opsporing Noord is een samenwerking van Regiopolitie Groningen, Openbaar Ministerie Groningen en de regionale omroep RTV Noord. Tijdens en na de uitzending zijn de item terug te lezen en te zien op de internetsite www.rtvnoord.nl/opsporingnoord.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)