Gemeente Leeuwarden

Collegebesluiten van 10 december 2002 ¦ Hoe stuurt u een brief aan de Collegebesluiten van 10 december 2002
Jaarprogramma Jeugd en Veiligheid 2003 Het college van burgemeester en wethouders heeft het jaarprogramma 2002 van het Grote Steden Beleid Jeugd en Veiligheid voor kennisgeving aangenomen. Het jaarprogramma voor 2003 is vastgesteld.

Het jaarprogramma 2003 bestaat uit drie delen:
* Jeugd en de strafketen

Door goede begeleiding wordt geprobeerd om te voorkomen dat jongeren weer met politie en justitie in aanraking komen.
* Jeugdveiligheid in diverse leefgebieden
In 2003 gaat een aantal activiteiten van start, zoals gedwongen opvoedingsondersteuning om criminaliteit te voorkomen en gedwongen gezinsondersteuning. Daarnaast zullen projecten als de aanpak van voetbalvandalisme en de graffiti-aanpak worden voortgezet.
* Additionele veiligheidsmaatregelen sluitende aanpak jongeren (0-23 jaar)

Met de huidige aanpak worden veel jongeren die met politie en justitie in aanraking zijn geweest weer aan een leer- of werkplek geholpen. Toch zijn er op dit moment nog jongeren die niet kunnen worden geholpen, ze vallen tussen wal en schip. In het nieuwe jaarprogramma wordt met activiteiten aandacht aan deze knelpunten besteed.

Collegebesluit 10 december 2002

Bezwaarschriften tegen Chinees restaurant Groningerstraatweg ongegrond

De bezwaarschriften tegen het verbouwen van het voormalige poolcentrum op het perceel Groningerstraatweg 10 tot een Chinees restaurant zijn door het college van burgemeester en wethouders ongegrond verklaard. Op basis van bestudering van jurisprudentie is besloten om met toepassing van een planologische vrijstellingsprocedure een bouwvergunning te verlenen. Een restaurant op die plaats voldoet aan de beleidskaders voor het vestigen van horeca.

Collegebesluit 10 december 2002

Inrichting gebied rond Infirmerie

Op dit moment vindt een ingrijpende renovatie en verbouwing plaats van de Infirmerie, op de hoek van de Groeneweg en Noorderweg. Ook wordt binnen het plangebied een ondergronds gelegen bergbezinkbassin gerealiseerd. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met de herinrichting van het gebied rond de Infirmerie. De geraamde kosten van 20.000,- komen ten laste van eerder beschikbaar gestelde middelen (exploitatie Hofsingel).

Collegebesluit 10 december 2002

Verordening Brandweerzorg en Rampenbestrijding

Het college van burgemeester en wethouders heeft de verordening Brandweerzorg en Rampenbestrijding en het beleidsplan Brandweerzorg en Rampenbestrijding 2003 2006 als toelichting aan de gemeenteraad gestuurd, met het verzoek deze vast te stellen.

Het doel van de verordening is de organisatie en het beheer van de gemeentelijke taken inzake de brandweerzorg én de rampenbestrijding in één gemeentelijke verordening vast te leggen.

De gemeente Leeuwarden voldoet met de uitvoering van het beleidsplan aan de afspraken die in regionaal verband zijn gemaakt over de taakverdeling tussen de gemeente en de regionale brandweer op het gebied van de brandweerzorg en rampenbestrijding.

Collegebesluit 10 december 2002

Gemeente draagt beleid Kunstmenu over aan Parnas

In de nota Kunst en Cultuur 2001 2004 is opgenomen dat er een Platform Kunstmenu wordt gevormd. De taak van het Platform is een Kunstmenu te ontwikkelen voor het basis- en speciaal onderwijs in Leeuwarden. In de afgelopen jaren zijn op basis- en speciaal onderwijs incidenteel projecten uitgevoerd door Keunstwurk en Parnas. Aan Parnas is de opdracht gegeven om het Kunstmenu inhoudelijk en organisatorisch vorm te geven. Dit in overleg met betrokken culturele instellingen en de scholen voor basis- en speciaal onderwijs. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in te stemmen met het Kunstmenu en de uitvoering van het beleid over te dragen aan Parnas. Het nog niet bestede deel van het budget Kunstmenu 2001 2004 van 34.956,- wordt ter beschikking gesteld aan Parnas.

Collegebesluit 10 december 2002

Afwijzing planschadevergoeding

In verband met de bouw van een kantoorpand voor Thuiszorg Het Friese Land hebben acht bewoners van de Tesselschadestraat en één bewoner van de Vondelstraat een verzoek tot planschade ingediend. Het bezwaar zat hem vooral in de hoogte van het kantoorgebouw. Na het inwinnen van advies bij de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken te Rotterdam heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de raad voor te stellen de planschadeverzoeken af te wijzen.

Collegebesluit 10 december 2002

Nieuw bestemmingsplan plangebied Transvaalwijk en Valkstraat e.o.

Omdat een aantal bestemmingsplannen is verouderd, is in 2000 besloten om een inhaalslag te realiseren van de geldende bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan Transvaalwijk en Valkstraat e.o. staat nu op de planning. Daartoe is een taakopdracht geschreven die door de gemeenteraad moet worden vastgesteld. Op grond van deze taakopdracht wordt een nieuw bestemmingsplan voor het betreffende plangebied vervaardigd.

Collegebesluit 10 december 2002

Subsidie Skatersvereniging Leeuwarden

In het verleden heeft de gemeente Leeuwarden de wens aangegeven dat actieve skaters zich zouden verenigen in een Skatersvereniging. Er is inmiddels een vereniging opgericht. Er werd afgesproken dat de vereniging na één jaar op eigen benen zou moeten staan. Het blijkt dat ze hier nog niet helemaal toe in staat zijn Daarom heeft het college besloten om de skatersvereniging Leeuwarden een eenmalige subsidie te verstrekken van 5.899,-.

Collegebesluit 10 december 2002

Subsidie Stichting Welzijn Ouderen Leeuwarden (SWOL)

Het college heeft besloten om de Stichting Welzijn Ouderen Leeuwarden een subsidie te verstrekken van 679.000,- voor het uitvoeren van het ouderenbeleid voor burgers van de gemeente Leeuwarden.

Collegebesluit 10 december 2002

Subsidie drie Friese thuiszorgorganisaties

Het college heeft besloten om voor de Tijdelijke regeling vroegsignalering subsidie toe te kennen aan de thuiszorgorganisaties De Friese Wouden ( 233.966,34), Het Friese Land ( 261.400,93) en Zuidwest-Friesland ( 140.064,27).

Vanaf 2003 worden gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdgezondheidszorg voor 0 tot 4 jarigen. Daarom is deze subsidie beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van extra activiteiten ten behoeve van vroegsignalering bij kinderen van 0-4 jaar.

Collegebesluit 10 december 2002

Verlenging benoeming gemeentesecretaris

De gemeente Leeuwarden heeft op dit moment een tijdelijke gemeentesecretaris, de heer ir. Sk. A. Brouwers, die benoemd is tot eind dit jaar. Omdat naar verwachting een nieuwe gemeentesecretaris niet vóór 1 april 2003 in dienst zal kunnen treden, heeft het college besloten om de benoeming van de heer Brouwers te verlengen tot 1 april 2003.

Collegebesluit 10 december 2002

Dorpennota vastgesteld

Het college heeft de tiende Dorpennota gemeente Leeuwarden vastgesteld. Inspraakreacties hebben geleid tot een aantal voorstelwijzigingen.

Met deze nota wordt het gemeentelijk dorpenbeleid voor de komende tien jaar vastgelegd.

Dit betekent dat:

* De uitbreidingslocaties voor wonen en werken zijn aangegeven.
* Het aantal nieuwe woningen tot en met 2010 vast ligt.
* Aangegeven is waar de openbare ruimte wordt verbeterd.
* Aangegeven is welke dorpsgebieden voor herstructurering in aanmerking komen.

Na vaststelling van de Dorpennota door de raad zal het uitvoeringsprogramma verder worden uitgewerkt in de vorm van een meerjarenprogramma.

Evenals bij de opstelling van de Dorpennota zullen de verenigingen van dorpsbelang nauw betrokken worden bij de uitwerking en uitvoering van de Dorpennota.
Collegebesluit 10 december 2002