Politie Gelderland-Midden

Inwoners van Lunteren opgepast!
Publicatiedatum: 16-12-2002

De gebiedsagent van de politie in Lunteren waarschuwt voor een nog onduidelijke praktijk van een vooralsnog onbekende man. Deze heeft zich telefonisch bij in ieder geval één (1) inwoonster van Lunteren gemeld, met een verhaal over een februari loting.

De man die zich telefonisch meldt, zegt op te treden namens de Staatsloterij. Vervolgens legt hij uit dat - speciaal en uitsluitend voor inwoners van Lunteren - in februari volgend jaar een speciale loterij wordt georganiseerd. Er wordt volgens zijn verhaal een hoofdprijs uitgekeerd van maar liefst 1.000.000 euro. Deelname zou slechts 70 eurocent per februaridag kosten. Als de vrouw zegt mee te willen doen, spreekt de man af de volgende dag langs te komen om haar bankrekeningnummer te verifiëren en in ontvangst te nemen. Het is onduidelijk wat de man daar vervolgens mee wil.

Staatsloterij
De inmiddels alert geworden vrouw verifieert het verhaal bij een verkooppunt van de Staatsloterij. Daar blijkt het hele verhaal nonsens te zijn. Er wordt zeker geen februari loterij georganiseerd voor een exclusief deel van de bevolking. De gebiedsagent houdt het er vooralsnog op dat dit de zoveelste truc is van onbekenden om achter bankgegevens van willekeurige burgers te komen. Wat zij daar precies mee willen is vooralsnog onduidelijk, hoewel zich dat met enige fantasie wel laat raden. Het advies luidt dan ook niet op dergelijke verzoeken in te gaan en al helemaal geen gegevens aan onbekende derden toe te vertrouwen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
District West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 - 688221

---

Ede/Hoenderlo, verkeerscontroles
Publicatiedatum: 16-12-2002

In Hoenderlo heeft het verkeershandhavingsteam maandag van 07.53 tot 12.58 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal 660 voertuigen kwamen langs de controlepost rijden. Van dit aantal reden er 51 te hard. Aan de Klaphekweg in Ede is zondag van 18.45 tot 19.45 uur een verkeerscontrole uitgevoerd, Van de zeventig passanten reden er drie te hard (de hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 kilometer per uur). Twee automobilisten kregen een boete voor het niet dragen van een gordel. Eén persoon had verzuimd een helm op te doen, terwijl dat wel verplicht is. Ook hij kreeg een bekeuring.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---