Gemeente Uithoorn

REGIOTAXI TIJDENS DE FEESTDAGEN
De regiotaxi heeft een andere dienstregeling tijdens de feestdagen. Om u ook dan goed te kunnen vervoeren is het belangrijk dat u rekening houdt met het volgende:
Wilt u met de regiotaxi reizen op de eerste en/of tweede Kerstdag dan moet u dit vervoer minimaal twee dagen van tevoren bestellen. Bestelt u later dan geldt de regel: vol is vol! Op oudejaarsavond rijdt de Regiotaxi tot 20.00 uur en op nieuwjaarsdag beginnen we om 10.00 uur.

We rekenen op uw medewerking.

SNOEIEN IN UITHOORN

De komende tijd zult u de mannen van de gemeente bezig zien of horen met een kettingzaag of een snoeihoutversnipperaar. Snoeien, kappen en dunnen zijn vanwege de werkspreiding echte winterwerkzaamheden.

Waarom Snoeien?
Snoeien is nodig om de bomen en struiken die we in stand willen houden de ruimte te geven om zich te ontwikkelen en een goede overlevingskans te geven.

Snoeien van bomen is nodig om de bomen gezond te houden. Bovendien proberen we door te snoeien zoveel mogelijk te voorkomen dat tijdens storm de takken eraf waaien.
Ook is snoeien soms nodig om te voorkomen dat het verkeer of de openbare verlichting belemmerd wordt.

Snoeien van struiken is nodig om de struiken te verjongen. De struiken krijgen, nadat ze zijn gesnoeid, weer mooiere takken of bloemen. Ook voor de veiligheid is het goed dat er af en toe gesnoeid wordt. Zo is er vaak beter zicht op gevaarlijke verkeerssituaties nadat er gesnoeid is.

Waarom kappen?
Soms zijn bomen ziek en vormen zij een besmettingsbron voor andere bomen in de omgeving. Ook als bomen zijn aangetast door schimmels of zwammen kunnen ze gevaarlijk zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld omvallen bij een storm. Als bomen te dicht bij elkaar staan, kunnen ze problemen krijgen met groeien. We maken dan soms de keuze om er een te kappen, zodat de andere boom weer meer kansen heeft.

Waarom dunnen?
De bosplantsoenen bestaan uit zogenaamde struiken en boomvormers. Boomvormers zijn struiken die uitgroeien tot bomen. Deze boomvormers kunnen de struiken op den duur verdringen en moeten dus af en toe gedund worden.

Waar?
In een aantal wijken gaan de werkzaamheden vanaf deze week van start. De snoei- kap- en dunwerkzaamheden lopen door tot maart 2003 in de volgende wijken:


* De Legmeer: o.a. Bertram, In het Rond, Op de Klucht, Groene Boord;
* Zijdelwaard: o.a.Beetslaan, Bilderdijklaan, Tessenschadelaan;
* Meerwijk-oost: o.a. k-buurt, Ganzendiep, Laan van Meerwijk, Groenzone;

* Meerwijk-west: o.a. Witkopeend, Boterdijk, Grauwe Gans;
* De Kwakel: o.a. Anjerlaan, Gerberalaan, scholencomplex Toermalijn, Kennedyschool:

* Thamerdal: o.a. Adm. De Ruijterlaan, Van Ghentlaan, J.v. Oldenbarneveldlaan, hofjes Talmalaan t/m Ruys de Beerenbroucklaan.

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de afdeling W&A, tel. 0297-561127.

AFVALKALENDER 2003 VALT BINNENKORT IN DE BUS.

Nog voor het einde van het jaar wordt een speciale afvalkalender bij alle huishoudens van Uithoorn en De Kwakel bezorgd. Deze afvalkalender heeft een nieuwe vorm. Per ophaalwijk is er een eigen kalender met de diverse data en allerlei informatie over afval scheiden, het scheidingsdepot en aanmelden van afval. Indien u in de eerste week van januari deze kalender nog niet heeft ontvangen kunt u dit melden bij de Gemeentewinkel, u krijgt de kalender dan zo spoedig mogelijk toegestuurd.

EERSTE BOETE UITGESCHREVEN OP KDO-TERREIN.

Bij de gemeente zijn klachten binnen gekomen dat er honden worden uitgelaten op en bij de sportvelden van de sportvereniging KDO in De Kwakel. De hondenroute (hond aan de lijn, geen opruimplicht) die aan één zijde van de Rozenlaan loopt stopt bij de sportvelden. Hetgeen betekent dat op het gehele terrein én het verlengde van de Rozenlaan de regel 'honden aan de lijn' en opruimplicht geldt. Naar aanleiding van deze klachten is besloten wat strenger te controleren op dit terrein omdat het te gek is dat je bij de uitoefening van je sport in de viezigheid van een hond terecht kan komen. Afgelopen week is een eerste bekeuring uitgeschreven aan een hondenbezitter die zijn hond los liet op de sportvelden. De gemeentesurveillanten controleren hier ook de komende periode zeer regelmatig.

WIJZIGINGEN DIENSTREGELING CONNEXXION
Met ingang van 15 december 2002 is er een nieuwe dienstregeling voor de regio Amsterdam, Amstel- en Meerlanden en Schiphol. Hieronder vindt u een overzicht aan van de belangrijkste wijzigingen voor de gemeente Uithoorn ten opzichte van de dienstregeling van het afgelopen jaar. Het betreft hier met name de lijnen waarvan de route of frequentie is aangepast. Houdt u er verder rekening mee dat van bijna alle lijnen de aankomst- en vertrektijden zijn gewijzigd.

De nieuwe dienstregeling is te koop voor ¤ 2,55 bij de buschauffeur, de verkooppunten van Connexxion en bij een aantal sigarenwinkels, boekhandels en supermarkten. U kunt de dienstregeling ook bestellen bij Connexxion klantenservice of via internetsite: www.connexxion.nl
Voor meer informatie over een verkooppunt bij u in de buurt kunt u bellen met Connexxion klantenservice: 0900 - 266 63 99 (¤ 0,10 p.m.). Bereikbaar op werkdagen van 08.00 uur - 19.00 uur.

Overzicht wijzigingen buslijnen Uithoorn

Lijn 140
Haarlem - Hoofddorp - Uithoorn en Uithoorn - Utrecht Door de aanbesteding van het openbaar vervoer in het noordwestelijk deel van de provincie Utrecht wordt lijn 140 geknipt op Uithoorn Busstation. Vanaf 15 december rijdt Connexxion het traject Haarlem
- Uithoorn en vervoersmaatschappij BBA het traject Uithoorn - Utrecht. De lijndelen sluiten goed op elkaar aan. Op de trajecten Uithoorn - Aalsmeer en Hoofddorp - Heemstede - Haarlem neemt het aantal ritten toe.

Lijn 198
Schiphol Sternet: Schiphol - Aalsmeer - Uithoorn De route van lijn 198 wordt gewijzigd bij Schiphol Rijk. Lijn 198 rijdt via de Fokkerweg en de Beechavenue en krijgt hiermee een extra halte (Beechavenue) op Schiphol Rijk.

Wijzigingen voorbehouden. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.


AFWIJKENDE OPENINGSTIJDEN ROND DE FEESTDAGEN

Datum Gemeentewinkel VVV / ANWB
Dinsdag 17 december 2002 Om 15.00 uur gesloten Gewoon geopend tot 17.00 uur
Kerstavond dinsdag 24 december 2002 Om 16.00 uur gesloten Om 16.00 uur gesloten
Oudejaarsdag dinsdag 31 december 2002 Om 16.00 uur gesloten Om 16.00 uur gesloten
Donderdag 2 januari 2003 v.a. 10.30 uur geopend v.a. 13.00 uur geopend