Openbaar Ministerie

Den Haag, 15 december 2002

Aandacht voor overvallen in Opsporing

In de allerlaatste uitzending van Opsporing Verzocht van dit jaar maandag onder meer aandacht voor een overval op een benzinestation in Boxtel, waarbij de medewerkster en een klant angstige minuten hebben doorgemaakt, een gewapende overval op een juwelier in Hoorn en een gewapende overval op een videotheek in Dongen.

In het eerste deel van Opsporing Verzocht (rond 19.00 uur), onder voorbehoud, de volgende zaken:
· Hoorn: een overval op een juwelier in de Lange Kerkstraat. De daders gaan er vandoor in een BMW, waar bewakingsbeelden van zijn. · Dongen: een gewapende overval op een videotheek, waarbij o.a. maar liefst 1.500 DVD's zijn gestolen. De eigenaresse wordt vastgebonden achtergelaten.
In het tweede deel van Opsporing Verzocht (rond 22.00 uur), onder voorbehoud, de volgende zaken:
· Drunen: een overval op een man thuis. De gewapende daders hebben het voorzien op zijn zelfgekweekte wiet. Als hij probeert te vluchten wordt er op hem geschoten.
· Boxtel: overval op een benzinestation, waarbij naast de medewerkster ook een binnenkomende klant angstige minuten doormaakt. Verder weer een serie gestolen sieraden, waarvan de eigenaren gezocht worden en we tonen een gestolen draai-orgeltje uit Utrecht met de vraag of iemand weet waar de orgel nu is.
De eerstvolgende tv-uitzending van Opsporing Verzocht is op 6 januari 2003.
(gegevens afkomstig van AVRO Opsporing Verzocht, voor meer informatie zie www.opsporingverzocht.nl)
Opsporing Verzocht is een samenwerkingverband tussen het Openbaar Ministerie, de politie en de Avro.