Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

MINISTERIE VWS
http://minvws.nl

GGD: MP verricht publieke afsluiting vaccinatiecampagne

Minister president Balkende verricht publieke afsluiting landelijke vaccinatiecampagne meningokokken C

De kinderen die respectievelijk de 1 miljoenste, de 2 miljoenste en de 3 miljoenste prik hebben ontvangen in het kader van de landelijke vaccinatiecampagne meningokokken C zullen minister president Balkenende een beeldverslag van de campagne aanbieden. Dit vindt plaats op woensdag 18 december a.s. om 14.00 uur in de RVD zaal aan Binnenhof 19 in Den Haag. Het beeldverslag in boekvorm geeft de campagne in al haar facetten weer. Het door de minister president in ontvangst nemen van dit boek markeert het einde van de landelijke vaccinatiecampagne meningokokken C waar 3,6 miljoen kinderen in Nederland voor zijn opgeroepen. Met het verrichten van deze publieke afsluiting van de grootste vaccinatiecampagne uit de Nederlandse geschiedenis onderstreept de minister president het belang dat hij hecht aan deze campagne.

De inentingscampagne is in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport uitgevoerd door GGD Nederland in nauwe samenwerking met de Landelijke Vereniging Entadministraties, het RIVM, het SVM, LVT en de Nederlandse Gemeenten.

Van GGD Nederland zullen mevrouw T. Poortenaar-Sikkema en de heer R.J. Beuse aanwezig zijn om vragen van de pers te beantwoorden.