Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN MINISTER PATRICK DEWAEL

MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING DINSDAG 17 DECEMBER 2002

Lancering Dag van de Technologie

Op woensdag 18 december 2002 om 19 uur lanceert de Vlaamse regering in Technopolis het project "Dag van de Technologie" in aanwezigheid van vertegenwoordigers uit de bedrijfswereld, onderzoeksinstellingen, universiteiten en hogescholen.

Met dit project wil de Vlaamse regering technologieën en hun toepassingen op verschillende locaties in Vlaanderen in de kijker zetten. De bedoeling is dat onderzoeksinstellingen, universiteiten, hogescholen en bedrijven op de werkvloer hun technologieën aan een ruim publiek zichtbaar maken en hen op die manier inzicht geven in de ontwikkelingen en praktische toepassingen van de nieuwste technologieën.

Dit initiatief werd door minister-president Patrick Dewael aangekondigd in de Septemberverklaring en wordt mee getrokken door de ministers Marleen Vanderpoorten, Dirk Van Mechelen en Jaak Gabriëls.

De Belgische astronauten Burggraaf Dirk Frimout en Kolonel Frank De winnen hebben het peterschap van de Dag van de Technologie aanvaard.

Naar aanleiding van deze lancering zal er een persconferentie doorgaan op het kabinet van minister-president Patrick Dewael op woensdag 18/12/02 om 11u.

De pers is vanzelfsprekend ook uitgenodigd in Technopolis.

Voor meer informatie kan u terecht bij de woordvoerder van de Minister- president, Bart Tommelein, op het nummer 02/553 29 11, e-mail: bart.tommelein@vlaanderen.be.