Gemeente Leiden

Persbericht

Start verbouwing clubaccommodatie LV Roodenburg

Publicatiedatum: 17 december 2002

Op woensdag 18 december 2002 zal Alexander Pechtold (wethouder Sport) het startsein geven voor de verbouwing van het clubgebouw van de Leidse Voetbalvereniging Roodenburg. Dit gebeurt om 14.00 uur aan de Pieter Bothstraat in Leiden.

Voordat er daadwerkelijk met de bouw kan worden begonnen, zal eerst een deel van het huidige jeugdhonk worden gesloopt. Wethouder Pechtold zal daarom een stofschot plaatsen als scheiding tussen het deel dat blijft staan en het deel dat wordt gesloopt.

Na de sloop zullen twee delen aan het gebouw worden aangebouwd. Aan de ene kant komt een `kopgebouw' waarin onder andere een jeugdkantine (rook- en alcoholvrij), een ruimte voor de jeugdcommissie, een ruimte voor de oudere junioren en een ruimte voor het project `Sleuteldrop' worden gevestigd.

Aan de andere kant worden onder andere twee nieuwe kleedkamers en een scheidsrechtersruimte gebouwd.

Aan de verbouwing liggen een aantal uitgangspunten ten grondslag. Allereerst de buurt: het nieuwe gebouw betekent een verfraaiing van het sportpark. Bovendien is bij de opzet ook de sociale veiligheid in de buurt een belangrijk aandachtspunt geweest. Verder is een deel van de verbouwing gericht op het buurtproject Sleuteldrop. LV Roodenburg hoopt met de verdere verbetering van de clubaccommodatie ouders en kinderen nog meer bij de vereniging te kunnen betrekken.

Deze pagina is gewijzigd op 17-12-2002