Korps: Friesland, plaats: Fryslân 18-12-2002
Politieberichten 17/12 13.00 uur t/m 18/12 07.00 uur

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Dinsdag omstreeks 12.30 uur werd in een kledingwinkel aan de Nieuwestad aangehouden voor winkeldiefstal een 31-jarige inwoner van Leeuwarden. Hij had een broek weggenomen zonder deze te betalen. Aangifte werd gedaan door een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: inbraak in auto
In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in een personenauto. Deze auto stond geparkeerd op De Bird. Het linkervoorportier werd opengewrikt en uit de auto is weggenomen een radiocassetterecorder. Aangifte hiervan werd gedaan door een 27-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Drachten: woninginbreker aangehouden
Dinsdag omstreeks 14.00 uur werd melding gemaakt dat er ingebroken werd in een woning aan de Vogelzang. De dader zou nog in de buurt lopen. Via het opgegeven signalement werd door de SVS(Stadswachten) de dader gesignaleerd op de Ooievaarsstraat. Hierop werd de verdachte, een 30-jarige inwoner van Drachten, aangehouden en overgebracht naar het bureau. De eigenaar van de woning moet hiervan nog aangifte doen. De verdachte had een radio en een dopsleutelset weggenomen uit de woning. Deze zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: handelen en bezit hard drugs
Dinsdag omstreeks 14.45 uur werd op de Wirdumerdijk aangehouden een 29-jarige inwoner van Leeuwarden. Hij handelde in drugs. Er werden 18 bolletjes cocaïne in beslag genomen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Leeuwarden: inbraak kantine
In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in de kantine van de plankzeilvereniging aan de Groningerstraatweg. Met stoeptegels is de ruit van de voordeur ingegooid. Weggenomen zijn een DVD/videocombinatie, een computer, twee CD-spelers, versterker, mengpaneel, lichtorgel , tuner en wat geld. Aangifte hiervan werd gedaan door een 54-jarige inwoner van Hurdegaryp. Totaal schadebedrag onbekend.

Drachten: winkeldievegge aangehouden
Dinsdag omstreeks 15.45 uur werd in een drogisterij aan de Noorderbuurt een 14-jarige meisje uit Drachten aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had nepnagels weggenomen. Aangifte hiervan werd gedaan door een 31-jarige inwoner van Drachten. Afgehandeld via HALT.

Leeuwarden: diefstal gevolgd door geweld
Dinsdag omstreeks 17.00 uur werd bij een 85-jarige inwoonster van Leeuwarden aan de deur gebeld. Dit is een woning aan het Amelshof. Zij doet de deur open en een manspersoon vraagt of hij kan bellen. De man wordt binnen gelaten en gaat zogenaamd bellen. Nadat hij de hoorn heeft neergelegd pakt hij een tas, die naast de tafel stond en rent hiermee weg. De vrouw probeert dit nog te verhinderen, maar de man duwt de vrouw naar achteren, waardoor zij komt te vallen. Gelukkig geen letsel. In de tas zit wat geld en een gouden halsketting, gouden oorknoppen en een gouden armband. Signalement man: leeftijd tussen 25 en 35 jaar, lengte ongeveer 170 165 m, Hij droeg zijn haar achterover en gekruld. Droeg een licht regenjack en zag er redelijk verzorgd uit.

Ferwert: verduistering auto
Dinsdag omstreeks 18.30 uur wordt door een manspersoon een proefrit gemaakt met een landrover freelander, kleur groen en voorzien van het kenteken 78-FT-BR, bouwjaar 2000. De auto is eigendom van een garagebedrijf gevestigd aan de Munewei. Tot op heden is de auto nog niet terug gebracht. Aangifte hiervan werd gedaan door een 48-jarige inwoner van Ferwert.

Harlingen: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 00.53 uur werd op de Heiligenweg gecontroleerd de bestuurder van een personenauto een 38-jarige inwoner van Harlingen. Op bureau blies hij 330 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 01.10 uur werd op de Ipe Brouwerssteeg gecontroleerd de bestuurder van een personenauto, een 18-jarige inwoner van Tijnje. Op het bureau blies hij 645 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Afgehandeld via Kort-Om. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Sneek: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 03.01 uur werd op de Lemmerweg gecontroleerd een bestuurder van een personenauto, een 21-jarige inwoner van Sneek> Op het bureau blies hij 405 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Afgehandeld via kort-Om.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272