UWV

Benoemingen UWV

Mededelingen voor de pers

18 december 2002

De heer C.C. van der Sluis RA (54) is met ingang van 1 januari 2003 benoemd tot directeur van het in oprichting zijnde Pensioenbureau UWV. Hij wordt belast met de voorbereiding en opzet van dit bureau, dat de integratie van vier voormalige bedrijfspensioenfondsen tot één UWV Pensioenfonds tot stand moet brengen. Van der Sluis was al werkzaam bij UWV, als directeur Accountantsdienst.

De heer P.G.M. Giezeman RA (55) treedt met ingang van 1 januari 2003 in dienst van UWV als directeur Accountantsdienst. Giezeman is op dit moment partner bij Ernst & Young Accountants. Tot 1 juli 2001 was hij voorzitter van de Sector Rijksoverheid van deze organisatie.

Mevrouw dr. C.M.G.J. Houtzagers (45) is met ingang van 1 januari 2003 benoemd tot directeur Uitvoering divisie arbeidsgeschiktheid, tevens plaatsvervangend directeur van deze divisie. Zij is op dit moment bij UWV werkzaam als regiodirecteur Arbeidsgeschiktheid Amsterdam. In deze functie wordt zij opgevolgd door de heer A.A. Meijer (34), eveneens afkomstig van UWV.

Over UWV
UWV is verantwoordelijk voor de uitvoering van de werknemersverzekeringen, waaronder de Ziektewet, de Werkloosheidswet en de arbeidsongeschiktheidswetten WAO, WAZ en Wajong. UWV verzorgt de uitkering voor ruim 1,2 miljoen uitkeringsgerechtigden en int premies bij zo'n 400.000 werkgevers. In 2002 is daarmee ruim 20 miljard euro gemoeid. Bij UWV werken ruim 22.000 medewerkers op meer dan 170 locaties.


---

----

Noot voor de redacties,