Universiteit van Utrecht

Persbericht van de Universiteit Utrecht

18 december 2002

Als opvolger van Adriaansens
Wagenaar dean University College Utrecht

Prof.dr. Willem Albert Wagenaar is door het College van Bestuur per 1 februari 2003 benoemd tot Dean van University College Utrecht. Wagenaar beëindigt zijn fellowship aan het NIAS. Hij breidt zijn hoogleraarschap aan de Universiteit Leiden uit tot twee dagen per week.

University College Utrecht (UCU) is de internationale, volledig Engelstalige, residentiele vrije bacheloropleiding van de Universiteit Utrecht: 600 studenten uit bijna 50 landen wonen en studeren op de eigen campus. De huidige dean en oprichter prof.dr. Hans Adriaansens, treedt per 1 januari as
terug op eigen verzoek. Adriaansens heeft UCU opgebouwd en geleid sinds de officiële start in 1998.

Het College van Bestuur in Utrecht is zeer verheugd dat prof.dr. Willem Albert Wagenaar bereid is Adriaansens op te volgen in combinatie met een voorzetting van zijn functie aan de Universiteit Leiden. Wagenaar (1941) was eerder rector magnificus in Leiden. Hij studeerde psychologische functieleer in Utrecht en promoveerde in Leiden in de Sociale Wetenschappen. Hij werkte daarna onder meer als hoofd van de afdeling psychologie bij het Instituut voor Technische Menskunde TNO. Hij is verder onder meer lid van de KNAW en blijft tot 1 februari Permanent Fellow aan het NIAS. Wagenaar is publiekelijk bekend onder meer door zijn optreden als deskundige in vele strafrechtelijke en civiele processen.

Meer informatie:
Woordvoerder Universiteit Utrecht, Joop Kessels (030) 253 4477 / 06 51 55 81 07
Woordvoerder Universiteit Leiden, Wim van Amerongen (071) 5273233 / 06 22 92 98 77