Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-12-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.10) Woensdag 18 december 2002

Sittard, autokraker aangehouden.

Een 20 jarige inwoner van Sittard is woensdagmorgen 18 december 2002 door de politie aangehouden kort nadat hij op de Catullusstraat te Sittard betrokken was bij een poging tot inbraak in een personenauto. Een bewoner van de Catullusstraat te Sittard werd omstreeks 04.45 uur gewekt door een geluid op straat. Toen naar buiten gekeken werd stonden in de oprit naast twee geparkeerde autos twee personen die meteen daarop de benen namen. Beide geparkeerde autos hadden schade opgelopen door een poging tot inbraak.
De gewaarschuwde politie kwam meteen ter plaatse en stelde in de omgeving een onderzoek in naar het tweetal. Op de Frankenlaan werd een van beide personen aangetroffen, echter hij maakte zich meteen uit de voeten. Een politiehond. Duncan, pakte de lucht op van de weggelopen verdachte en volgde het spoor. Op de Tacitusstraat begon de hond te blaffen en werd de weggelopen man door de politie aangetroffen. De politiehond had zijn werk mooi gedaan. De weggelopen man stond stil met zijn handen in de lucht en kon daarop door de politie aangehouden worden. Hij bleek een schroevendraaier en een zaklamp weggegooid te hebben. Deze werden aangetroffen onder een conifeer. De aangehouden verdachte werd daarop overgebracht naar het politiebureau waar hij voor het instellen van een verder onderzoek werd ingesloten. De tweede betrokken persoon werd bij het onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen. De eigenaar van de beschadigde autos heeft inmiddels van de poging tot inbraak bij de politie aangifte gedaan.

Geleen, snelheidscontrole.
Dinsdag 17 december 2002 tussen 10.00 en 12.00 uur heeft op de Oranjelaan te Geleen een snelheidscontrole plaatsgevonden. De radarauto van de politie controleerde de snelheid van in het totaal 1255 langsrijdende motorvoertuigen waarvan 37 bestuurders de maximum snelheid van 50 km per uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur. De overtredingen werden allen fotografisch vastgelegd en de eigenaren van de autos zullen het proces-verbaal thuis gestuurd krijgen.