Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-12-2002
Persberichten district Sittard 2e editie (HP 14.05) Woensdag 18 december 2002

Puth, vrachtauto gestolen.

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft vanaf de Kerkweg te Puth een diefstal van een vrachtauto plaatsgevonden. Deze werd woensdagmorgen omstreeks 01.00 uur aldaar geparkeerd en goed afgesloten. De vrachtauto zijnde een Mercedes 904 was slechts gedeeltelijk beladen. De lading bestond leidingstukken, klembanden, pakkingen, spanbanden, handschoenen, veiligheidsmateriaal en een aantal kalenders. Vanmorgen omstreeks 08.20 uur, toen men de vrachtauto weer wilde gaan gebruiken, bleek deze ontvreemd te zijn. Namens het bedrijf uit Echt is van de diefstal aangifte gedaan.

Beek, inbraak in hotel.
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft in een hotel gelegen aan de Prins Mauritslaan te Beek een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot het hotel werd verkregen door het forceren van een wc-raampje. Door de ontstane opening kon de inbreker zich naar binnen werken. Het hotelgedeelte werd doorzocht. Weggenomen werden de inhoud van de fooienpot, een muntverzameling en een nog niet bekend geldbedrag. Namens het hotel is van de inbraak bij de politieaangifte gedaan.

Beek, overtreding vogelwet.
De politie heeft maandag 16 december 2002 bij een vogelhandelaar in Beek vijf vogels in beslag genomen waarbij met de ringen geknoeid was.

Bij de controle bleek dat twee vogels, kruisbekken, voorzien waren van ringen die niet voor deze vogels bestemd zijn. Van drie andere vogels, putters, bleek dat de ringmaat groter was dan wettelijk is toegestaan. Vermoedelijk zijn de ringen opgerekt en aangebracht bij volwassen vogels, terwijl de wettelijke kleinere maat bedoeld is om aangebracht te worden bij in gevangenschap geboren vogels. Na overleg met de Officier van Justitie werd per vogel een transactievoorstel gedaan van 50 euro. In het totaal derhalve 250 euro boete voor de vogelhandelaar. De betrokken vogels zijn door de politie in beslag genomen.