Ingezonden persbericht

Persbericht
December 2002

Legend QDI start nieuwe Electronic Manufacturing Services Division voor levering turnkey ODM- en OEM-oplossingen in Europa

Componentenfabrikant zet in op know-how, infrastructuur en technologische innovatie

Legend QDI, een leidende, wereldwijde leverancier van high-end mainboards en componenten, opent in Europa een afdeling voor Electronic Manufacturing Services (EMS).

EMS betreft de volledige, 'outsourced' oplossing voor ontwerp, ontwikkeling, productie en logistieke afhandeling rondom hardwareproducten.

"Prijsdruk dwingt de branche tot kostenbesparingen binnen het productieproces. China wordt mede op basis van die prijsdruk het nieuwe Aziatische centrum voor goedkope productie", aldus Kevin Kane, programmamanager voor IDC's Contract Manufacturing Services-research. "Zowel EMS- als OMS-leveranciers zullen zich richten op China als de opkomende regio voor goedkope productie."

De Legend QDI EMS-afdeling biedt klanten een wereldwijd netwerk dat als basis voor deze diensten kan worden gebruikt in combinatie met de locaties in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.

Legend EMS biedt ODM- en OEM-klanten optimale ontwerp- en productiediensten voor elektronische componenten, waaronder moederborden, VGA-kaarten, PDAs, modems, telefoons en andere producten die deel uitmaken van het wereldwijde portfolio van elektronische apparatuur.

De nieuwe Europese afdeling gaat turnkey EMS-diensten leveren die op maat worden gemaakt voor elke klant. Ontwerp, productie, directe levering en reparatie- en garantiefaciliteiten worden door Legend EMS geregeld. "Ons doel is klanten de keuze voor een voordeliger oplossing te bieden waardoor ze hun producten met de hoogste toegevoegde waarde op de markt kunnen brengen ", aldus Nancy Pang, European Sales Manager van de Europese EMS-divisie.

Topklasse ontwerp en productie
Legend maakt gebruik van drie productie-units op de locatie ik Shenzhen (China). Het 78.000 vierkante meter omvattende complex heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 1,2 miljoen vierkante meter aan PCBs, 5 miljoen moederborden en 1,5 miljoen desktop PCs.

De volledige technische ontwerp diensten lopen uiteen van eenvoudige 'circuit board layout' tot volledige turnkey productomtwerpen.

Europees logistiek kanaal
De levering wordt afgehandeld door Legend's Europese distributiecentrum in Ridderkerk (NL). Overige onderdelen van de logistieke keten van Legend zijn distributiecentra in Hong-Kong en de Verenigde Staten.

Verkoopinformatie: Distronix Legend QDI Benelux.
Telefoon: + 31-655728488 of e-mail: info@distronix.com

Productinformatie: http://www.qdieurope.com

Over Legend QDI:
Legend QDI is een leidende, wereldwijde leverancier van high-end mainboards. Legend QDI is opgericht in 1988 en is tegenwoordig een Business Unit van Legend Group Limited. Legend's reeks notebook computers, LCD-monitoren en andere randapparatuur is in 2001 op de Europese markt geïntroduceerd. Legend QDI moederborden bieden toonaangevende technologieën op basis van eigen innovaties, zoals SpeedEasy II, StepEasy II, LogoEasy II, RecoveryEasy II, ManageEasy, BootEasy, Hardware Doctor en CPU Triple Protection. Het hoofdkantoor van Legend QDI bevindt zich in Slough in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast beschikt Legend QDI over een krachtig Europees distributienetwerk met verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Oostenrijk. In de Benelux en Scandinavië wordt Legend QDI vertegenwoordigd door verkoopagenten. Voor de Benelux is dat Distronix (hoofdkantoor in Nederland). Het distributiecentrum van de onderneming bevindt zich in Nederland (Ridderkerk).
Legend QDI behaalde in het jaar 2000 zowel nationaal als internationaal de ISO9001-certificatie en de ISO14001-certificatie voor milieubeheer.

Contact:
Nancy Pang
European Sales Manager
Electronic Manufacturing Service Dept.
QDI Business Division, Legend Group Ltd.
Address : 6 Bd du Général Leclerc, 92110 Clichy, France Tel : 33 1 41 40 96 70
Fax : 33 1 41 27 05 14
Mobile : 33 6 75 25 78 35
E-mail : nancyp@legend-qdi.com
Website : http://www.legend.com
http://www.qdigrp.com

Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon 055 - 366 3034. Email: prinflux@cs.com.