Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 18-12-2002 2e Persbericht van 18 december 2002

Eindhoven: Aanhouding in XTC-zaak
De regionale recherche heeft woensdagmorgen in zijn woning in Eindhoven een 33-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het opzetten van een XTC laboratorium en het vervaardigen van XTC. Tijdens een zoekactie in zijn woning werden zeven cachets met cocaïne gevonden. De man is in verzekering gesteld en naar verwacht wordt hij a.s. vrijdag voor de rechter commissaris geleid.

Helmond: Hennepkwekerij ontmanteld
De politie heeft woensdagmiddag in een loods bij een woning aan de van Hoofstraat een hennepkwekerij ontmanteld. In de loods stonden ongeveer 1000 hennepplanten in volle bloei. De stroomvoorziening werd illegaal afgetapt. Tegen de huurder, een 46-jarige Helmonder, maakt de politie proces-verbaal op. De hennepplanten worden vernietigd. De benodigde materialen voor de kwekerij, waaronder 52 assimilatielampen, zijn in beslaggenomen.

Beek en Donk: Verkeersongeval
Woensdagmorgen om 8.30 uur is op de Gemertseweg nabij de kruising met de Brugstraat een 16-jarige bromfietser uit Gemert gewond geraakt. Hij reed over het fietspad van de Gemertseweg richting Beek en Donk en stak tussen stilstaande autos de weg over. Hij zag de van rechts komende auto, bestuurd door een 29-jarige Helmonder over het hoofd. De automobilist kon de aanrijding niet meer voorkomen. De Gemertenaar is met nog onbekend letsel naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Bakel: Trekker gestolen
Bij een transportbedrijf aan de Neerstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een blauwe DAF TE47WS vrachtauto (trekker) met het kenteken BD-FZ-13 gestolen.

Best: Snelheidscontrole
Tijdens een snelheidscontrole op de Oirschotseweg in Best zijn 94 automobilisten bekeurd. De politie controleerde woensdag op de Oirschotseweg tussen 10.30 en 11.45 uur. De snelste reed 83 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Son: Gebruikers sluiproute bekeurd
De politie in Son heeft woensdagmorgen op de Kanaalstraat 80 automobilisten bekeurd. Ze reden op de ventweg en probeerden zo naar het industrieterrein te rijden. Ter plaatse geldt een verbod tussen 7.00 en 9.00 uur om daaraf te slaan. Veel weggebruikers, waaronder fietsers en bromfietsers ondervinden van dat sluipverkeer veel overlast. Alle 80 bestuurders krijgen binnenkort de boete thuisgestuurd.