Partij van de Arbeid

Ik stem Bos, wethouder Oudkerk. Wat stemt de rest?

18-12-2002


* Rob Oudkerk, wethouder. Mijn stemadvies aan de kiezer voor de komende Tweede-Kamerverkiezingen is Wouter Bos, omdat Wouter als geen ander het belang van de grote steden ziet in de ontwikkeling van Nederland. De PvdA Amsterdam kan dan met steun van Wouter verder werken aan een sterke stad met sociale cohesie in wijken. Bovendien is Wouter een politicus die gewone taal koppelt aan concreet beleid en kom daar maar eens om tegenwoordig.
* Manon v/d Garde, woordvoerder Zorg: Mijn keuze voor de komende kamerverkiezingen is: de nummer 12 van de PvdA-kandidatenlijst, Khadija Arib. En wel hierom: het is een Amsterdamse vrouw met pit die voor eerlijke verdeling staat. Zij zet zich nu vooral in voor een goede gezondheidszorg voor iedereen. Een vrouw als Khadija is nodig in Den Haag.
Charlotte Riem Vis, woordvoerder Kunst en Cultuur: Ik vind Jet Bussemaker, nummer 5 wel een geschikte kandidaat. Ze is mooi, ze is intelligent, maar vooral ook eerlijk, recht door zee. Een politica die gewoon zichzelf is. De mooiste hen onder de hanen. Auke Bijlsma, woordvoerder verkeer en vervoer. Nee, ik geef geen adviezen, echt niet. Nee, ook Jeltje niet, omdat ze nou toevallig Fries is. Hoewel. Harm Evert Waalkens, omdat het Europese landbouwbeleid de komende jaren belangrijk wordt, nummer 39. Hij is op dit terrein uitstekend op de hoogte in die sector, omdat hij de afgelopen vier jaar als kamerlid zeer goede ideeën hierover heeft getoond en daarnaast boer is. Ja, dat moet hem worden. Tjalling B. Halbertsma, fractievoorzitter. De eerste Fries op de lijst. Dat is dus de nummer 2, Jeltje van Nieuwenhoven. Hoewel. Wouter Bos? Weet je wat: ik stem op de PvdA. Hoewel ik ook denk aan Haitske v/d Linden (Leefbaar Nederland). Ik heb vroeger een lief buurmeisje gehad met die voornaam. Zij is nog eens Nederlands kampioen geworden op de 500 meter.

* Duco Stadig, wethouder Sociale Infrastructuur. Ik stem op Wouter Bos voor de Tweede-Kamerverkiezingen omdat hij een sociaal hart koppelt aan een frisse en praktische benadering.
* Lodewijk F. Asscher, woordvoerder financiën Mijn stemadvies aan de kiezer voor de komende Tweede-Kamerverkiezingen is Wouter Bos (PvdA), omdat hij intelligentie combineert met bevlogenheid en de PvdA de goede richting kan geven.

* Thijs Reuten, woordvoerder stedelijk ontwikkeling:Ik stem op Frans Timmermans. De uitstekende defensie- en Europa- specialist van de PvdA. Integere man, staat op een goede manier in de politiek. Onafhankelijk en met zeer veel kennis en ervaring. Wel een Limburger, maar dat was mijn vader ook, dus dat moet kunnen.
* Marcel Duyvestijn, fractieassistent: duidelijk Nebahat Albayrak, nummer 4. Mooie vrouw. Goede ideeën, maar vooral ook omdat de naam voor een Nederlander niet uit te spreken is. Hoewel ik ook twijfel over Jet Bussemaker, nummer 5. Mooie en eerlijke vrouw.
* Simone Veldema, fractiecommissie verkeer en woningbouwheeft de volgende volgorde bedacht: Pick&Choose&Red:
* Dame, Amsterdamse, nieuw, omdat: Dame: Er meer vrouwen in de kamer en in de regering behoren te zitten.Amsterdamse: Amsterdammers vaak een beperkte inslag hebben, maar dat dit wel een mooie focus betreft. Nieuw: Innoverende impulsen van buitenaf zijn noodzakelijk om de nodige veranderingen door te voeren. Peter Klerks, woordvoerder Veiligheid.Ik heb me eenvoudig nog niet in de kandidatenlijst verdiept en vind het te makkelijk om Bos te adviseren. Stem PvdA spreekt vanzelf.

* Gerda van Wees, fractiecoördinator. Ik ga José Smits stemmen, want ze komt uit Flevoland. Een stoere vrouw. Maar dan zou ik bijna John Leerdam vergeten, leuke vent! En nu weet ik het dus niet meer.

* Herman Marres, woordvoerder verkeer en vervoer.Natuurlijk stem ik PvdA, dat is ook een beetje flauw om dat te vragen aan een PvdA man, maar verder ga ik geen namen noemen.Omdat ik voor het uiten van oprechte twijfel in de politiek ben. Ik voor "het kwetsbaar zijn" ben van hoe je als politicus tot besluitvorming komt. Ik voor degelijkheid in de politiek ben, voor weloverwogen besluitvorming. Ik respect heb voor politici die niet bang zijn om moeilijke besluiten met ingewikkelde consequenties durven te verdedigen. Ik voor het nakomen van beloftes ben. Ik niets heb aan kretologie en populisme zonder oplossingen en ik tegen het niet nakomen van beloftes ben. Ik ook vind dat mijn partij daar een handje van dreigt te krijgen. Maar constateer tegelijk dat dit met een duidelijke stem voor helderheid en degelijkheid uitgebannen gaat worden. Dat er genoeg geluiden in mijn partij zijn die daar iets wezenlijks aan willen veranderen. Dat openheid en open meningsvorming in onze partij gewaardeerd wordt. Ik door goede mensen die mijn idealen kunnen verwezenlijken wil worden vertegenwoordigd. Ik het meeste hiervan in de PvdA terug vind! Dat deze partij een traditie van luisteren naar en opkomen voor de minder sterke schouders in deze maatschappij hoog weet te houden. Dat de PvdA een op mijn lijf geschreven verkiezingsprogramma en manifest heeft dat te vinden is op de website www.pvda.nl Michiel Mulder, fractiecommissie financieel. Ik stem op Wouter Bos, omdat hij gewoon een goede lijsttrekker is voor een goede partij. Het is altijd makkelijk om op klein-links te stemmen, maar ik stem liever op een partij die bewezen heeft verantwoordelijkheid te kunnen dragen.

* Gert Jan Leerink, politiek directeur. Ik stem in principe altijd op een partij en niet op een persoon, dus op de nummer 1 van de PvdA. Ik ben overigens blij dat Wouter Bos dit keer op die plek staat. Hij heeft niet alleen ambities, maar durft ze ook uit te spreken en doet dit in heldere taal. Een verademing na jaren grijs gemiezemuis.

* Bouwe Olij
, woordvoerder Stedelijke Ontwikkeling. Mijn stemadvies: Staf Depla nummer 27 op de lijst van de Partij van de Arbeid, omdat Staf een rode ingenieur is met kennis van zaken, super enthousiast en gemotiveerd en zich wil inzetten voor de bestrijding van de nieuwe woningnood

Marcel Duyvestijn