Drempels weg


www.hethic.nl feestelijk online

Website moet alle informatie over hulpmiddelen bieden

18-12-2002
Onder luid tromgeroffel werd vorige week de website www.hethic.nl geopend in DeFabrique in Maarssen. Via een videoboodschap sprak staatssecretaris Ross de gasten toe en besloot haar speech met de woorden: Hierbij verklaar ik www.hethic.nl officieel voor geopend.

Onder de gasten waren mensen met een handicap, aandoening of (chronische) ziekte, maar ook vertegenwoordigers van patiƫntenorganisaties, belangenverenigingen, fabrikanten en leveranciers. Voor de nieuwsgierigen stonden er computers, waar de website direct bezocht kon worden. De reacties mochten er zijn: Leuk die gebruikerstips, ik weet er ook nog een paar, die stuur ik gelijk in en: Dankzij Het HIC kan ik voortaan gericht zoeken naar een specifieke rolstoel en met het resultaat naar het Wvg-loket van mijn gemeente stappen.

Het HIC staat voor het Hulpmiddelen Informatie Centrum. Deze stichting claimt met de website onafhankelijke informatie over hulpmiddelen te bieden. Het laat zien welke mogelijkheden er zijn op het gebied van hulpmiddelen, leveranciers, vergoedingen en wet- en regelgeving. Hier vallen ook aanpassingen op computers onder. Gebruikers van hulpmiddelen kunnen op www.hethic.nl gericht zoeken naar onder andere lotgenotencontact en gebruikerstips.

De database van Het HIC telt nu circa 35.000 hulpmiddelen, waarmee tot nu toe 50 procent van de markt in kaart is gebracht, stelt de stichting trots. De website wordt voortdurend uitgebreid.

www.hethic.nl is de eerste website die volgens de periodieke toetsing van Drempels Weg is goedgekeurd.