Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

18-12-2002

CNV Spoorwegen: "NSR-akkoord mager maar voldoende"

CNV Spoorwegen acht het vannacht gesloten cao-akkoord met NSR voldoende om positief voor te leggen aan de leden. Cao-onderhandelaar Wyb Kusters namens CNV Spoorwegen is redelijk optimistisch: "Ik constateer dat we qua loonontwikkeling een redelijk onderhandelingsresultaat hebben. Maar tegelijkertijd dat het gebrek aan werkzekerheidsgaranties voor niet-rijdend personeel - waarop door ons telkens is gehamerd - voor ons betekent dat we deze kwestie nu met de hoofddirectie alsnog moeten regelen."

Dinsdagnacht kwamen bonden en NSR-directie een akkoord overeen voor een cao van 27 maanden, ingaande op 1 oktober 2002 tot aan 1 januari 2005. Daarin is opgenomen dat de lonen per 1 oktober 2002 stijgen met 3 procent, op 1 januari 2004 met nog eens tenminste 3 procent of gelijk aan de gemiddelde contractloonstijging als deze hoger mocht uitvallen.

Wyb Kusters: "Op het hoofdstuk werkzekerheidsgaranties voor het niet-rijdend personeel door ons steeds pregnant naar voren gebracht heeft NSR nauwelijks thuis gegeven. Wel hebben we nu de toezegging dat ook NSR zich zal inspannen voor een zo groot mogelijke individuele werkzekerheid."

Houten, 18 december 2002

Nadere inlichtingen:

Wyb Kusters (cao-onderhandelaar):
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 6 348 243