Ingezonden persbericht

Woerden/Utrecht 18 december 2002

Geachte heer, mevrouw,

Nationaal ICT Event 2003 van start!

Met een feestelijke bijeenkomst is maandag 16 december 2002 het Nationaal ICT Event 2003 officieel van start gegaan. Het Nationaal ICT Event is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Nederland~ICT en Media Plaza en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met VNU Business Publications en Jaarbeurs Exhibitions & Media. Deze week start de inschrijving voor de verschillende awards. Het Nationaal ICT Event zal plaats vinden op dinsdag 20 mei in de Jaarbeurs te Utrecht.

In het Nationaal ICT Event worden de belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards in Nederland samengebracht: de Broos van Erp Prijs van het Ministerie van Economische Zaken, de ICT Boardroom Award, de ICT Company Award, de My Office Award en de ICT Personality Award. Vanaf vandaag kunnen zowel ICT-gebruikers als -aanbieders zich aanmelden voor één van de eerste vier awardcategorieën via de website www.ictevent.nl. De ICT Personality wordt gekozen door de leden van de hoofdjury. De inschrijvingen sluiten op 2 april 2003. Daarna beoordelen diverse deskundige vakjury's de inzendingen. Begin mei zullen de genomineerden bekend worden gemaakt.
De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Nationaal ICT Event op 20 mei 2003 in de Jaarbeurs te Utrecht.

Tijdens het Nationaal ICT Event zullen de genomineerden in de verschillende categorieën zich presenteren voor de hoofdjury en het publiek. Daarnaast zal het inhoudelijke dagprogramma diverse deskundigen aan het woord laten die hun visie geven over de invloed van ICT-toepassingen voor het succes van hun bedrijf of organisatie. Op het Netwerkplein zullen bovendien tal van activiteiten plaatsvinden, waarin de bezoekers van het dagprogramma actief kunnen participeren.

Het middagprogramma wordt afgesloten met de uitreiking van de ICT Publieksprijs in samenwerking met VNU Business Publications en Jaarbeurs Exhibitions & Media. De overige awards worden 's avonds op het feestelijk diner voor genodigden uitgereikt.

Het Nationaal ICT Event heeft als doel het gebruik van ICT-toepassingen te stimuleren en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat rond ICT en e-business in Nederland. Het evenement verbindt daarbij tal van organisaties en personen, die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van ICT en ICT-toepassingen. Vele prominenten uit bedrijfsleven en overheid steunen het Nationaal ICT Event en participeren in de hoofdjury.

Winnaars tijdens het nationaal ICT Event 2002 waren: DMD Secure - Broos van Erp Prijs
Albert.nl - ICT Boardroom Award
Kahuna - ICT Company Award
Kees Neggers en Boudewijn Nederkoorn (SURFnet) - ICT Personality Award

Het Nationaal ICT Event is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Nederland~ICT en Media Plaza en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met onze partners VNU Business Publications en Jaarbeurs Exhibitions & Media.

Meer informatie over de awards is te vinden op www.ictevent.nl


---
Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht