Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 18-12-2002 3e Persbericht van woensdag 18 december 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal handtas
Op de Fellenoord is vanmiddag omstreeks 15.15 uur, de tas van een 67-jarige Eindhovense uit haar fietstas weggenomen. De vrouw reed over de Fellenoord in de richting van de Bijenkorf toen een haar achteropkomende fietser, die enige tijd dicht achter haar bleef fietsen, haar voorbij fietste en snel verdween. Toen de vrouw naar haar fietstas greep voelde zij dat haar schoudertas niet meer in de fietstas zat. In de schoudertas zaten o.a. een portemonnaie met wat klein geld en enkele pasjes.

Budel: Snelheidscontrole
Op de Randweg Oost in Budel en de Somerenseweg in Heeze is vanmiddag tussen 14.00 uur en 16.15 uur is er een snelheidscontrole gehouden. Van de 140 gecontroleerde voertuigen reden er 5 harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 km/u. Deze vijf bestuurders werden staande gehouden en kregen een proces-verbaal.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf een parkeerplaats aan de St. Martinusstraat is tussen dinsdag 16.30 uur en woensdag 10.00 uur een personenauto, merk Suzuki, type Swift, kleur groen, voorzien van het kenteken NB-RX-68, weggenomen.

Eindhoven: Gewapende overval
Vandaag omstreeks 18.30 uur is er een gewapende overval gepleegd op een bedrijf aan de Hoogstraat. Een ongeveer 1.90 lange man met een zwarte integraal helm, gekleed in een driekwart zwarte eskimojas met een capuchon met wit bont afgezet, stapte het bedrijf binnen en eiste, onder bedreiging van een mes geld van de eigenaar. Nadat hij een greep in de kassa had gedaan dwong hij de eigenaar naar de achter het pand gelegen binnenplaats te gaan en trok vervolgens de deur dicht en verdween. Het is nog niet precies bekend hoeveel geld er is buitgemaakt.