Gemeente Helmond


Centrummanagement krijgt vaste vorm in Helmond

18 december 2002

Burgemeester drs. A. Jacobs ondertekent in het bijzijn van wethouder T. Houthooft-Stockx morgen, op donderdag 19 december, een samenwerkingsovereenkomst met de Federatie Belangenverenigingen Stadskern Helmond en de Vastgoedeigenaren Centrum Helmond. Hiermee is de eerste (formele) stap gezet in de bereidheid tot vergaande samenwerking. Deze samenwerking geldt in eerste instantie voor een periode van drie jaar.

Centrummanagement houdt zich bezig met allerlei zaken die te maken hebben met het centrum; zaken die het werkterrein van afzonderlijke partijen overstijgen maar die wel voor iedereen van (economisch) belang zijn voor het functioneren van het centrum. Bijvoorbeeld het weren van fietsers in het voetgangersgebied, de aanpak van gevels, de afstemming van koopzondagen en het "gepast" laden en lossen in het winkelgebied. Dit zijn onderwerpen die onder centrummanagement vallen.

Concreet betekent dit dat er voor de dagelijkse gang van zaken een professionele kracht in de persoon van de heer Th. de Wit aanwezig is die samen met de heer R. van den Heuvel (van de afdeling Economische Zaken van de gemeente Helmond) aan centrummanagement uitvoering geeft. Onder verantwoordelijkheid van een stuurgroep zal er jaarlijks een werkprogramma opgesteld worden. De inhoud van dit programma is uitvoeringsgericht en wordt getoetst op de integrale structuurvisie Centrum Helmond (ofwel het centrumplan). De samenwerking in het centrummanagement vindt overigens altijd plaats binnen de door de raad vastgestelde beleidskaders.

De ondertekening vindt plaats in 't Cour, B&W-kamer donderdag 19 december om 8.30 uur. U bent hierbij van harte welkom.

Nb: namens de Federatie tekent de heer mr. J. Dubach; namens de vastgoedeigenaren de heer A. Aalders.

---