Fontys


donderdag 12 december 2002

Fontys Pabo Tilburg houdt kerstinzamelingsactie voor het goede doel

Studenten en docenten van Fontys Pabo Tilburg houden op donderdag 19 december tussen 14.00 uur en 16.00 uur een kerstinzamelingsactie in winkelcentrum Heuvelpoort en de Emmapassage in Tilburg. Zij zullen een zelfgecomponeerde kerst-cd presenteren. Tevens zullen groepjes studenten met een eigen act door het centrum trekken. Dit alles ten behoeve van een kinderopvangcentrum in Naïrobi, Kenia.

De inzamelingsactie is onderdeel van de jaarlijkse kerstviering en staat dit jaar in het teken van het Kibagare Good News Centre van de Assumption Sisters in Naïrobi, Kenia. Dit is een opvangcentrum voor wees- en arme kinderen in Kibagare, een van de armste wijken in Naïrobi. Anne Bos, oud-docent in het vak Mens en Wereld van Fontys Pabo Tilburg, is hier als vrijwilligster werkzaam. Het opvangcentrum geeft onderdak en scholing aan ongeveer duizend kinderen, maar dit aantal is helaas nog steeds groeiende. Het Kibagare Good News Centre wordt ondersteund door vrijwilligers in zowel Kenia als Nederland. Er worden voor het opvanghuis continue projecten opgezet om bijvoorbeeld kleding en schoenen in te zamelen voor de kinderen. Zo kunnen de faciliteiten ter plekke verbeterd worden en kan er beter onderwijs gegeven worden. Deze projecten worden opgezet vanuit het bestuur van het Kibagare Good News Centre in Den Bosch. Met de actie van Fontys Pabo Tilburg wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor het onderwijsprogramma van het centrum. Er is behoefte aan meer en nieuwe onderwijsmiddelen, zoals boeken, schrijfmaterialen en goede leslokalen.

De kerstinzamelingsactie wordt gehouden op donderdag 19 december tussen 14.00 uur en 16.00 uur in winkelcentrum Heuvelpoort en de Emmapassage. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan een goede toekomst voor de kinderen in Naïrobi, is van harte welkom om te komen kijken bij de cd-presentatie of om een donatie te doen bij de studenten.