INTERPRESARIO

Gouden acts in de piste van Carré

Traditiegetrouw wordt het Koninklijk Theater Carré ook deze kerst- en nieuwjaarsperiode weer omgetoverd tot het circuspaleis dat het van oorsprong altijd is geweest. Op donderdag 19 december vindt hier de première van het 18e wereldkerstcircus plaats. Daarna zal het circus nog tot en met 5 januari 2003 te zien zijn.

Net als voorgaande jaren heeft het kerstcircus vele bijzondere acts in petto. Zo maken de Spaanse broers Los Quiros hun circusdebuut in Nederland met een stijlvol hoge draadnummer. Hoog boven de piste voeren zij adembenemende en halsbrekende toeren uit. Dit jaar is hun act bekroond met de prestigieuze Gouden Clown op het Internationale Circusfestival van Monte Carlo. De Zilveren Clown werd gewonnen door de komische parterre-akrobaten Manduca die tevens hun opwachting zullen maken in de piste. Een andere met goud bekroonde act is de springplankgroep Kovgar die dit jaar de Gouden medaille won op het Circusfestival van Morgen in Parijs.

Verder kan men genieten van de handstandacrobaat Maxim Popazov, de clown Angelo Munoz, één der laatste echt klassieke clowns ter wereld, jongleurs en natuurlijk de Familie Knie met hun hogeschool en vrijheidsdressuur. Na enige jaren keert Geraldine Knie, inmiddels bevallen van een zoontje, weer terug in de piste met haar ouders Fredie Knie jr. en Marie-Josée Knie.

Tenslotte volgt een nieuw en sensationeel trapezenummer van het wereldberoemde Nationaal Circus van Pyongyang uit Noord Korea.


---

----