Grafinet


PERSINFORMATIE

Danka @ the Desktop maakt einde aan ongebreideld printen en kopiëren

Woerden, 19 november 2002 - Sinds er kopieerapparaten, printers en faxen zijn, worden er jaarlijks onwaarschijnlijk grote aantallen afdrukken gemaakt. Die aantallen nemen zelfs nog toe, zonder zicht op de doelmatigheid en zonder grip op de kosten van de afdrukactiviteiten. Het Danka @ the Desktop concept, dat Danka wereldwijd introduceert, maakt een einde aan het ongebreideld kopiëren, printen en faxen, om forse kostenbesparingen en verhoogde productiviteit te realiseren. Steekwoorden zijn hier: analyseren, formuleren van strategische doelen, toegespitste implementatie, stelselmatige monitoring en bijsturing.

Volgens de onderzoekers van IDC besteden organisaties gemiddeld 10% van hun omzet aan de productie en verwerking van documenten. In papierintensieve organisaties, zoals diverse overheidsinstanties en financiële instellingen, ligt dit percentage zelfs aanmerkelijk hoger. Danka claimt dat door de inzet van het Danka @ the Desktop concept het kostenaandeel van de documentomgeving tot 40% kan worden gereduceerd door kostenverlagingen en productiviteitsverhoging. Uitgaande van het door IDC genoemde gemiddelde kostenaandeel van 10% betekent dit dat organisaties een margeverbetering op de totale omzet kunnen realiseren tot 4% door toepassing van Danka @ the Desktop. Zo'n aanzienlijke margeverbetering zal in veel gevallen het verschil maken tussen slagen en falen.

Vijfstappenplan

Danka @ the Desktop is ontwikkeld om -los van de waan van de dag- op gestructureerde wijze en aan de hand van beproefde methodieken de documentomgeving in organisaties slank en fit te maken en te houden. Daartoe wordt een vijfstappenplan gevolgd dat er in grote lijnen als volgt uitziet:

Analyseren & Inventariseren

In de meeste organisaties is weinig zicht op de kopieer-, print- en faxactiviteiten en de kosten die daarvoor worden gemaakt. Consultants van Danka maken een uitgebreide inventarisatie van de documentstromen en de werkprocessen, analyseren de huidige situatie, tonen knelpunten en verbeterpunten aan en stellen een plan van aanpak op om tot een nauwkeurig omschreven gewenste documentomgeving te komen.

Beheer & Budgettering

Van meet af aan wordt de weg naar de optimale documentomgeving kwalitatief en kwantitatief verankerd door de inzet van software voor systeem- en volumebeheer, alsmede kostenregistratie.

Oplossingen op Maat

Al naar gelang de aard van de organisatie en de daarin gevolgde werkprocessen ontwikkelt Danka op maat gesneden oplossingen, die bijdragen aan de beoogde optimalisatie.

Training & Implementatie

Implementatietrajecten worden gekenmerkt door zorgvuldigheid, ondersteund door test- en acceptatieronden, om ervan verzekerd te zijn dat de nieuwe digitale documentomgeving vanaf de eerste dag feilloos werkt. Hiertoe worden tevens de medewerkers in een vroeg stadium voorbereid en getraind. Het succes van de inspanningen is immers voor een groot deel afhankelijk van hun bereidheid en mogelijkheden om in de digitale documentomgeving goed te functioneren.

Monitoring & Support

In de digitale omgeving zijn documentsystemen bedrijfskritischer dan voorheen in het analoge kantoor. Daarom moeten beslissers en gebruikers kunnen rekenen op professionele ondersteuning. Danka ontwikkelde hiertoe flexibele servicecontracten, uitgaande van de uiteenlopende behoeften van de klanten.
Even zo belangrijk zijn de periodieke 'herkeuringen' van de documentomgeving, eventueel gevolgd door bijsturingen, om de voortgang op de weg naar optimalisatie te garanderen.

Extra inspanningen

Danka heeft grote investeringen gedaan in de ontwikkeling van Danka @ the Desktop. De onvermijdelijke omslag van product- naar klantgeoriënteerde organisatie werd al eerder gemaakt, maar het nieuwe concept vereist extra inspanningen op gebieden als consultancy, analysemethodieken, beheertechnieken, softwareontwikkeling, alsmede een totale herinrichting van de serviceorganisatie, die met garanties omgeven technische en organisatorische ondersteuning biedt. Een belangrijk voordeel hierbij is het feit dat Danka onafhankelijk leverancier van documentsystemen is, dus niet afhankelijk is van hetgeen uit eigen fabrieken komt rollen. Danka kiest de benodigde systemen op de wereldmarkt en kan daarmee objectief adviseren.

Overigens heeft Danka Nederland een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van Danka @ the Desktop. Anders dan in de meeste andere landen werd in Nederland door Danka al langer de nadruk gelegd op de gestructureerde aanpak van de effectiviteit en kosten van kopiëren en printen.

Danka (`sinds 1977') telt ruim 9.000 medewerkers verdeeld over 28 landen op vier continenten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Florida, Verenigde Staten. In Nederland telt Danka 375 medewerkers.

Klik hier voor aanvullende informatie: www.danka.com
www.danka.nl