Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

17 december 2002
M. Mijnlieff
023-5113866
mijnlieff@haarlem.nl
174/2002
Gemeente Haarlem, sector Stedelijke Ontwikkeling

Persbericht

Datum
Informatie bij
Telefoon
E-mail adres
Nummer
Start van de 'maand van de Spoorzone'
Het Voorlopig Ontwerp voor het Masterplan Spoorzone is klaar om met de stad besproken te worden. Van 19 december tot en met 20 januari is de 'maand van de Spoorzone'. Het discussiestuk wordt in deze maand met verschillende betrokkenen besproken. Er is een folder gemaakt en er zijn bijeenkomsten en inloopmiddagen/avonden in januari. In Expo Haarlem in Uitvoering is een tentoonstelling ingericht. Na de Maand van de Spoorzone wordt het Voorlopig Ontwerp verder uitgewerkt in een Definitief Ontwerp Masterplan Spoorzone. Dat Definitieve Masterplan komt in het voorjaar in de inspraak.

Het Voorlopig Ontwerp Masterplan Spoorzone is gemaakt door de gemeente en BVR - adviseurs stedelijke ontwikkeling, landschap en infrastructuur. In dit Voorlopig Ontwerp staan de eerste toekomstbeelden van de mogelijke functies en inrichting van een breed gebied vanaf het Station Spaarnwoude via de Bolwerken naar de Spoorwegdriehoek in het westen van de stad.

De perspresentatie vindt plaats op donderdag 19 december in Expo Haarlem in Uitvoering, Brinkmannpassage, begane grond. De Brinkmannpassage ligt aan de Grote Markt in Haarlem. De presentatie begint om 11.00 uur. Wethouder Mimi Rietdijk en Erik Pasveer van BVR zullen een toelichting geven.